32 yıl sonra işkence raporu istendi

12 Eylül 1980 Askeri Darbesi'nde gözaltına alındıktan sonra 27 gün işkence gören ve öldü sanılarak çöpe atılan Mali Müşavir M. Emin Aydın'dan 32 yıl sonra işkence gördüğüne dair rapor istendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2012 23:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bingöl'ün Solhan ilçesinde ikamet eden Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Mehmet Emin Aydın (56), 12 Eylül darbecileri hakkında suç duyurusunda bulunduğu mahkemece Bingöl Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek, işkence görüp görmediğine dair rapor istendi. 12 Eylül döneminde işkence gördüğünü iddia ederek 2011 yılında Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na Kenan Evren başta olmak üzere, dönemin generalleri, Ankara Mamak Cezaevi ve Diyarbakır Cezaevi müdürlükleri ile diğer sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunan Aydın, suç duyurusunun ardından Ankara 12. Ceza Mahkemesi'nde 4 Nisan 2012 ve 5 Mayıs 2012 tarihinde görülen davanın ardından mahkemenin işkence görüp görmediğini dair kendisinden rapor istediğini söyledi.

"8 DİŞİMİ KIRDILAR VE ÖLDÜ SANIP ÇÖPE ATTILAR"

32 yıl önce gördüğü işkencelerden dolayı sağ bacağında ve sol elinde halen darp izleri ve 8 dişinin de kırık olduğunu belirten Aydın, gözaltına alındıktan sonra midesine kum torbasıyla vurulduğunu, gördüğü işkenceler sonucunda mide kanaması geçirdiğini ve öldü sanılarak çöpe atıldığını kaydetti. Ölmediğinin fark edilmesi üzerine tekrar gözaltına alındığını söyleyen Aydın, bu defa 27 gün boyunca daha ağır işkencelerden geçtiğini ifade etti. Gördüğü işkencelerden dolayı darbeciler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirten Aydın, darbecilerin peşini bırakmayacağını ve cezalandırılmaları gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber