Büyükşehir 21 ilin itfaiyecisini yetiştirecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı İtfaiye Eğitim Merkezi (KOBİTEM), Türkiye Belediyeler Birliği ile 2010 yılında başladığı eğitim işbirliğine 2012 yılında da devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2012 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaz döneminde bir ay ara verilen eğitimlerin yeni sezonu 23. Grubun eğitimleri ile başladı. Eğitime 21 ilden toplam 31 itfaiyeci katılıyor.

Yeni eğitim sezonunun açılışı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığında gerçekleştirildi. Eğitim açılışında itfaiyecilere hitap eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Önleme ve Eğitim Şube Müdürü Bülent Buldu yapılan eğitimlerin Türk İtfaiyeciliğinin gelişmesi açısından son derece önemli olduğunu, yapılan bilgi paylaşımı neticesinde itfaiyecilerin benzer olaylar karşısında uygulayacakları yöntemlerin bir standarda kavuşacağını vurguladı. Buldu; eğitime katılan itfaiyecilerden eğitim boyunca yüksek performans sergilemelerini ve eğitimde kullanılan tüm araç ve ekipmanı çok iyi öğrenmelerini istedi ve eğitimi başarılı bir şekilde tamamlamalarını temenni etti.

Eğitimlerin sonunda katılımcılara itfaiyeci kaskı, yanmaya dayanımlı elbise ve diğer ekipmanlar bağlı bulundukları itfaiye teşkilatlarında kullanılmak üzere hediye ediliyor. Eğitimlerin yanında, ülkemizin diğer il ve belediyelerinden gelen itfaiyecilere bölgemizin ve ilimizin güzellikleri de aktarılarak ilimizin tanıtılması da sağlanıyor.

2010 yılında başlanan eğitimlere Türkiye'nin farklı illerinden 23. Grupla beraber toplam 662 itfaiyeci katılmış oldu. Ayrıca Kazakistan, KKTC, Tataristan, Azerbaycan, Kırgızistan ve Makedonya ülkelerinden de itfaiyeciler KOBİTEM'de yapılan eğitimlere katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber