Mobil okullar yapılacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2005 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eksi 50 derece soğuğa ve artı 50 derece sıcaklığa dayanabilen, konfor ve dayanıklılık açısından diğer okullardan farkı olmayan 'Mobil Okullar Projesi'ni bu yıl hayata geçireceklerini söyledi.

Bazı açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Türk Hava Yolları'na (THY) ait Ankara-Van tarifeli uçakla Van'a gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ferit Melen Havaalanı'nda Vali Mehmet Niyazi Tanılır, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Kıvanç ile çok sayıda kamu kurum ve kuruluşunun daire amirleri ve partililer tarafından karşılandı. Alanda çiçeklerle karşılanan Bakan Çelik, polis tören mangasını selamladıktan sonra İkinisan Caddesi üzerinde yeni açılan bir işyerini ziyaret etti.
Daha sonra Bostaniçi Beldesi'ne geçen Bakan Çelik ve beraberindekiler Belde Belediye Başkanlığı'na ziyaret gerçekleştirdi. DEHAP'lı Belde Belediye Başkanı Gülcihan Şimşek'in yurt dışında olmasından dolayı Başkan Vekili Emin Özkan tarafından kapıda karşılanan Çelik ve beraberindekiler, birlikte toplantı salonuna geçti. Çelik, burada Başkan Vekili Özkan'dan beldenin sorunları hakkında brifing aldı. Beldenin sağlık, altyapı ve eğitim gibi sıkıntılarını dinleyen Bakan Çelik, beldede bir lise ve 10 derslikli bir ilköğretim okulunun yapılacağı müjdesini verdi.

Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan Çelik, eğitim alanında bu yıl yeni bir uygulama başlatacaklarını ifade ederek, "Mobil Okullar Projesi adı altında hazırlanan uygulamada eksi 50 derece soğuğa ve artı 50 derece sıcaklığa dayanabilen, konfor ve sağlamlık açısından diğer okullardan farkı olmayan okullar inşa edeceğiz" dedi. 24 dersliğin bir tıra yüklenerek götürülebildiği, kurulabilen hareketli okullar getireceklerini ifade eden Bakan Çelik, "Bu okullar 48 dersliğe kadar çıkarılabilir. Diyelim ki 48 derslik olduğu zaman 2 tır taşıyacak ve 48 derslik 48 saatte, yani 2 günde kurulabilecek" diye konuştu.

Okulların bir beton zemin üzerine kurulacağını dile getiren Bakan Çelik, okullarda öğretmenler odası ve çok amaçlı kullanılabilen salon da bulunacağını belirtti. Okulların kullanılan malzeme itibariyle prefabrik sisteme benzemediğini vurgulayan Bakan Çelik, "Bunu şunun için yapıyoruz. Bazı köylerimiz var, bakıyorsunuz bu yıl okul yapıyorsunuz. 5 yıl sonra köylü oradan taşınıyor. Bu köy okulu boş kalıyor. Allah korusun ani bir deprem, ani bir afet oluyor, o okul yıkılıyor. Çocuklarımız açıkta kalıyor. Onun için biz bu dediğimiz okullardan epey miktarda üreterek bir yerde hazır kıta bekleteceğiz. Acil ihtiyacı olan yerlere diyeceğiz ki 2 tır yola çıksın. Mobil okullar gidecek ve oranın işi bitecek" dedi.

Bu projeyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la da paylaştığını kaydeden Bakan Çelik, uygulamaya Başbakan Erdoğan'ın talimatı üzerine start verildiğini ifade ederek, "Şimdi onun bir profilini üretiyoruz. Ankara'da basın mensuplarının da katılacağı bir tanıtımı yapılacak. Herkes bu mükemmel olmuş, işte bu özlediğim okul tipi dedikten sonra bunun üretimini yapacağız. Ümit ediyorum ki Aralık ayı sonunda bu okullardan yüzlerce yapmış olacağız" dedi.

Çok sayıda köy okulunun kız ve erkek öğrenciler için tuvaleti bulunmadığını da hatırlatan Bakan Çelik, bu proje çerçevesinde tuvaleti olmayan okullar için tuvalet de üreteceklerini anlattı. Bakan Çelik, "Bir çok köy okulumuzda kız ve erkek öğrenciler için tuvalet yoktur. Biz bu çerçevede tanesi bin ila bin 800 dolara mal olacak pırıl pırıl tertemiz tuvaletlerden binlerce üreterek, bu konuda sıkıntı bulunan okulumuzun yanına kuracağız" diye konuştu.

Belediyeyi ziyaretinin ardından AK Parti Bostaniçi Belde Teşkilatı'nın yeni hizmet binasının da açılışını gerçekleştiren Bakan Çelik, daha sonra Organize Sanayi Bölgesi'nde üretime geçen bir şeker fabrikasını hizmete açacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber