Şanalıurfa'da miniklerin okul heyecanı

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, 2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılı'nın açılışı dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2012 21:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Valilik basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Karaköpürü beldesindeki Mete Has İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen tören öncesi Vali Güvenç, sınıfları dolaşarak öğrenci ve öğretmenlerle sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Güvenç, burada yaptığı konuşmada, kente atanan öğretmen sayısında ciddi artış yaşandığını belirtti.

Şanlıurfa'nın, Türkiye'nin okul çağındaki çocuk bakımından 4. il olduğunu ifade eden Güvenç, şunları kaydetti:

"Yeni eğitim ve öğretim döneminde Şanlıurfa, geçen yıla oranla daha iyi durumda. 5 bin 625 öğretmen ataması yapıldı ilimize. Bin 570 ise talep veya değişik nedenlerle ilimizden ayrılmıştır. Aşağı yukarı 4 bin yeni öğretmen gelmiştir. Geçen yıl gelen öğretmen sayısında ciddi bir şekilde artış sağladık. Çok güçlü bir eğitim ordusuyla yeni eğitim-öğretim sezonuna başlıyoruz. Bütün anne babalardan, okul aile birliklerinden, öğretmenlerimizden, okul müdürlerimizden rica ediyorum, okulumuza, çocuklarımıza ilgi gösterelim. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirelim. Çocuklarımız için yapılacak her türlü fedakarlık ülkemizin geleceği için teminattır."

Eğitim ve öğretim yılı öncesi eğitim sistemiyle ilgili tartışmaların yaşandığını da hatırlatan Güvenç, şöyle devam etti:

"Gördüğünüz gibi şu okulumuzu örnek alırsak büyük bir ilgi alaka var. 230 öğrencimizin 160'ı getirildi. Büyük ölçüde aileler getirdi. Zaten biz de eğitim-öğretim yaşı okul öncesini sayarsak çok daha önceleri başladı. Bu bilinç gelişmişti toplumumuzda. İnşallah yeni dönemde çocuklarımız daha iyi yetişecekler. Yeni dünya gençleriyle daha iyi rekabet edecekler. Bize de düşen onlara uygun fiziki şartları hazırlamak, öğretmenlerimizin kendisini yenilemesi, devletin tüm imkan ve kabiliyetlerini çocuklarımızın hizmetine sunmak."

Muhabir: Yasin Dikme

Yayıncı: Mehmet Güldaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber