Silivri'de bir kişinin hantavirüs enfeksiyonundan öldüğü iddiası

Sağlık Bakanlığı, Silivri Ceza İnfaz Kurumu'nda bir kişinin hantavirüs enfeksiyonundan öldüğü iddiasına ilişkin, 2010 yılında bir infaz koruma görevlisinde hantavirüs enfeksiyonu tespit edildiğini ve hastanın yapılan tüm müdahalelere rağmen kaybedildiğini bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2012 22:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bazı internet sitelerinde "Silivri'de korkunç ölüm", "Silivri cezaevinde korkutan ölüm' başlıklarıyla bazı haberler yer aldığı belirtildi.

Hantavirüs enfeksiyonunun, dünyada özellikle Amerika kıtası ve Güney Asya ülkelerinde yaygın görülen ve rodent diye ifade edilen bir tür farenin idrar atıklarıyla bulaşan bir enfeksiyon hastalığı olduğuna işaret edilerek, Türkiye'de 2009'da Batı Karadeniz bölgesinde vakalar görülmeye başlandığı ifade edildi. Hastalığın, bildirimi zorunlu bulaşıcı bir hastalık olduğuna ve Bakanlıkça takip edildiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"2010 yılında Silivri Ceza İnfaz Kurumu'nda bir infaz koruma görevlisinde hantavirüs enfeksiyonu tespit edilmiş ve hasta, yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef kaybedilmiştir. Enfeksiyon kaynağına ilişkin Bakanlığımız tarafından bölgede yapılan incelemede, hastalığı bulaştıran rodentlere rastlanmamıştır. Enfeksiyon kaynağının Silivri Ceza İnfaz Kurumu olmadığı, görevlinin, hastalığı enfeksiyonun görüldüğü başka bir bölgeden seyahat sırasında aldığı belirlenmiştir.

Haberde yer aldığı şekliyle Silivri Ceza İnfaz Kurumu'ndaki kişilerin sağlıklarının riske atılması söz konusu değildir. Vakanın gizlendiği ifadesi asılsızdır. Zaten vaka ile ilgili bilgiler de 2011 yılında Bakanlığımız dışında bilimsel yayın olarak bilim çevrelerine duyurulmuştur.

Bakanlığımızın herhangi bir vatandaşımızın sağlığını riske atabilecek bir tutum sergilemesi kesinlikle söz konusu değildir."

Muhabir: Fatma Can

Yayıncı: İbrahim Uyar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber