Mevcut dershanelerin sadece yüzde 6'sı okula dönüşebiliyor

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 11 Eylül 2012 07:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

2012-2013 eğitim-öğretim yılı uyum programının başlaması dolayısıyla Mamak'taki Kazım Orbay İlkokulu'nda düzenlenen törene Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de katıldı. Dinçer, yenilenen bir sistemle eğitim-öğretim yılına başlandığını, bu nedenle kendilerinin de en az çocuklar ve veliler kadar heyecanlı olduklarını söyledi.

?Dershaneler için çalışma sürüyor'

Birinci sınıfları ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Dinçer, dershanelerin kaldırılmasına yönelik soru üzerine, ?Çalışmalar tamamlandığı zaman sizlerle ayrıntısını paylaşırım. Şu anda o konuda çok somut söz söyleme durumunda değilim? dedi. Bir gazetecinin yeni uygulamayla okul öncesi eğitim alan ile almayan öğrencilerin bir arada okuyacağını velilerin de bu konuda bazı çekincelerinin olduğunu ileri sürmesi üzerine Dinçer, ?Onlar çok fazla hassasiyetten kaynaklanan konular. Biz bu tip konuların sorun olmayacağını düşünüyoruz. Ona uygun bir müfredat uygulayacağız? diye konuştu.

300 dershane okula dönüşebilir

Milli Eğitim Bakanlığı, yurt genelinde özel okula dönüştürülebilecek dershaneleri valilikler aracılığıyla tespit etti. Mevcut dershanelerin yüzde 6'sının okula dönüşebileceğini saptayan bakanlık, sayının artmasını sağlayacak çalışmaları sürdürüyor. Yetkilileri, 3 bin 960 dershanenin yaklaşık 250'sinin okula dönüşebileceğini, desteklerle sayının en fazla 300'e çıkabileceğini belirtiyor. Pek çok ilde dershaneler müstakil binalarda bulunuyor. Bunların okula dönüşmesi daha kolay görünüyor. Büyük şehirlerde müstakil bina kullanan dershanelerin kısa sürede okula dönüşmesi mümkün görülüyor.(Kıvanç El)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber