İstanbul'da polis merkezinde canlı bomba patladı: 1 şehit, 7 yaralı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2012 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Patlamada 1 polis şehit oldu, 7 yaralı var

Sultangazi'de Gazi Polis Merkezi'nde meydana gelen patlamada 1 polis memurunun şehit olduğu, 1'i ağır olmak üzere 7 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Şehit olan polis memuru Bülent Özkan'ın 1 hafta sonra evleneceği öğrenildi.

Sultangazi'deki Gazi Polis Merkezi'nde yaşanan patlamanın ardından, polis merkezinde büyük çapta maddi hasar meydana geldiği görüldü. Patlamanın ardından çevrede yoğun güvenlik önlemi alan polis, olay yerini güvenlik şeridine aldı. Güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından Olay Yeri İnceleme ekipleri polis merkezine gelerek çalışmalarına başladı. İlk belirlemelere göre, Bülent Özkan isimli polis memuru şehit oldu. 1'i ağır olmak üzere 7 kişi de yaralandı.

Şehit Polis Memuru Bülent Özkan'ın Gazi Polis Merkezi'nde görevli olduğu evlilik hazırlıkları yaptığı öğrenildi. Özkan'ın 1 hafta sonra evleneceği belirtildi.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Sultangazi'deki Gazi Polis Merkezi'nde meydana gelen patlamayla ilgili olarak, ''Gazi Karakolumuza bir canlı bomba gelip kendini patlatmıştır. Kendisi olay yerinde ölmüş. Bir polis arkadaşımız şehit olmuştur'' dedi.

''Karakolun amiri, 2 komiser, 1 polis olmak üzere 4 personelimiz yaralı. Hafif yaralı genellikle... İçeride banklarda oturan 3-4 vatandaşımızın olduğunu biliyoruz. Onların dışarıya çıkıp içeriye girdiğini göremediğimiz için şimdilik onlarla ilgili hafif yaralı tespitimiz var. Bu değişebilir ama çok çoğalmaz görünüyor''

''Tek bir kişi önce el bombası atmış, sonra kendisini patlatmış. Eylemin çeşidi bu şekilde. (Canlı bombanın) Kimliği ile ilgili şu anda henüz açıklama yapmak istiyoruz. Ama netleştirdik aşağı yukarı. 25 yaşlarında bir erkek. Örgütü de şimdilik söylemeyelim'' dedi.

Gazi Polis Merkezi'ndeki patlamada yaralananlar

Sultangazi Gazi Polis Merkezi'ndeki patlamada yaralananlar hastanelere sevk edildi. Olay yerinde ambulansa alınan bir yaralının vücudunun yanık içinde olduğu görüldü.

Gazi Polis Merkezi'nde sabah saatlerinde meydana gelen patlamada çok sayıda polis memuru yaralandı. Yaralılar için olay yerine ambulanslar sevk edildi. Yaralılara ilk müdahale sağlık ekiplerince olay yerinde yapıldı. Ambulansa alınan bir yaralının vücudunun yanık içinde olduğu görüldü. Yaralı polisler daha sonra hastaneye sevk edildi.

Bu arada, polis olay yerinde toplanan vatandaşları uzaklaştırmakta zorlandı. Çok sayıda vatandaş olay mahallinde toplanınca bir polis memuru silahını çıkararak vatandaşları uzaklaştırmaya çalıştı.

Yaralı polisler için kan anonsu

Sultangazi'de meydana gelen patlamada yaralanan polisler için telsizlerden kan anonsu yapıldı. Polis merkezinden yapılan çağrıda kanı tutan polislerin Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitmeleri istendi.

Sultangazi Polis Merkezi'nde patlama

Sultangazi Gazi Polis Merkezi'nde patlama meydana geldi. Patlamada yaralılar olduğu belirtiliyor. Yaralılar çevre hastanelerde tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre; saat 11.00 sıralarında Sultangazi Gazi Polis Merkezi'nde patlama meydana geldi. Patlama sonrasında yaralananların çevre hastanelerde tedavi atına alındığı öğrenildi.

?CANLI BOMBA İDDİASI'

Öte yandan, polis telsizinden geçen anonslara göre patlamanın intihar saldırısı olabileceği üzerinde duruluyor. Patlamada yaralananlar için polis telsizinden kan anonsu yapılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber