İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sözleşmeli Öğretmen Kararnamesi Hala Çıkmadı

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen alacak. Buna ilişkin başvurular alınmaya başladı bile... Ancak, sözleşmeli personel alımının dayanağını oluşturacak olan Bakanlar Kurulu Kararı çıkmadı. Peki ortada Bakanlar Kurulu Kararı olmadan böyle bir atama yapılması mümkün mü? Bu soruya, bu şartlar altında "Ülke, Türkiye olursa Evet" cevabı verilebilir. Devamı için tıklayın...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Eylül 2005 20:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu noktada şu hususu belirtmek istiyoruz... Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Maliye Bakanlığının 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasına izin vermesinin ardından yaptığı açıklamada "Maliye Bakanlığı'ndan 20 bin sözleşmeli öğretmen kadrosu için izin çıktı. Sözleşmeli öğretmenlik için Bakanlar Kurulu kararı çıkacak" demişti.

Ancak, Bakanlıkta işlemler o kadar hızlı cereyan etmesine rağmen hala Bakanlar Kurulu Kararı çıkmamıştır.

Burada şu husus önemlidir. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer son 4 kanunu personel konularından dolayı geri çevirmiştir. Peki Sayın Sezer geçci sözleşmeli öğretmen alımını Anayasa'ya aykırı görüp onaylamazsa, yani bu kararnameyi imzalamazsa ne olacaktır.

Böyle bir ihtimali bile düşünmek istemiyoruz... Ancak böyle bir aksaklığın olması halinde sorumlu kuruluş Milli Eğitim Bakanlığı olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber