Başkan Aksoy, 360 derece Safranbolu'yu tanıttı

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, 360 Derece Hizmetlerimiz sayfasını tanıttı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2012 20:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Toplantı Salonunda yapılan ve çok sayıda basın mensubunun katılımı ile gerçekleşen tanıtım toplantısında Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, yapılan çalışmanın Türkiye'de bir ilk olduğunu ve 360 Derece Hizmetlerimiz sayfası ile belediye hizmetlerinin diğer bir anlamla Safranbolu Belediyesi'nin 3 yıllık icraatlarının 3 boyutlu resimlerle görebilme imkanı sunduğunu dile getirdi. Başkan Aksoy, daha sonra programı ve yapılan çalışmaları bilgisayar üzerinde basın mensuplarına tanıttı. Bu çalışmanın Türkiye'de bir ilk olduğunu belirten Başkan Aksoy, "Yaptığımız çalışmaları birer CD ya da katalogla da anlatabilirdik, buradaki görüntülere dünyanın her yerinden erişmek mümkün. Safranbolu Belediyesi olarak yaptığımız bütün çalışmaları gösterecek cesarete de sahibiz. Yine Safranbolu'yu ziyaret etmek isteyen vatandaşlarımız sitemizden Safranbolu'yu sanal şehir turu butonumuza tıklayarak gezebilir, ziyaret edecekleri yerleri önceden planlayabilirler" dedi. Başkan Aksoy daha sonra Safranbolu Belediyesi'nin Bilgi İşlem Sistemleri üzerine yaptığı çalışmalardan bahsetti. Aksoy, bilgi işlem sistemleri ile ilgili şunları söyledi:

"Başlangıçtan bu güne gelene dek bilgi işlem sistemlerine 500 milyar lira civarında bir harcama yapıldığını, şu anda yenilenmesi ve verilerinin girilmesine devam edilen Coğrafi Kent Bilgi Sistemini satın aldık. Bu sistemle, vatandaşlarımız oturdukları yerden,

Safranbolu'nun tamamının imar durumu, binaların kat ve daire sayıları, o dairede kimin oturduğunu, su ve benzeri abonelikleri var mı,

emlak vergisini yatırıp yatırmadığını hatta kapı numarasına kadar inebileceğiz. Yine belediyemizin web sayfası bu projelerin tamamına endeksli olarak yeniden yazıldı ve e-belediyecilik uygulamaları şu anda belediyemizin web sayfası üzerinden uygulamaya başlandı. Bu arada belediyemizin veri güvenliğini sağlamak anlamında da server sistemini yeniden satın aldık, veri, kaybını önlemek için ise fiber kablolarla kablo sistemimizi yeniledik."

BİLGİ KARTI SİSTEMİ İŞLEMLERİ KOLAYLAŞTIRIYOR

Belediye ile ilgili olan her vatandaşın bir kartı olduğunu belirten Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, kart sistemini örneklerle anlattı. Aynı kartı imar müdürlüğü, Mali hizmetler, zabıta servisi, sosyal amaçlı olarak beyaz masada kullanabildiğini belirten Başkan Aksoy, "Yani bir vatandaşımız belediyemiz ile irtibata geçtiğinde o şahsa ait tek bir sistem kuruluyor ancak, her birim kendisi ile ilgili olan kısmı görebiliyor" dedi.

Belediyenin bu projelerden ne elde ettiğini ise Başkan Aksoy, 2009 yılında İller Bankası'ndan gelen para ile birlikte 12,3 triyon civarında olan tahsilatın 2011 yılı sonunda 25 trilyona ulaştığını, bu sistemler sayesinde artık belediyenin alacak ve vereceklerini daha rahat takip edebildiğini söyledi. Safranbolu Belediyesi'nin Facebook, Tıwitter gibi sosyal paylaşım ağlarında da binlerce kişi tarafından takip edildiğini dile getiren Aksoy, "Vatandaşlarımız ev1erinden yani oturdukları yerden su abonelikleri, evlenme işlemleri gibi pek çok işlemi yapabilmelerini sağlamak olduğunu söyledi ve bunun gerçekleşmesi için de çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber