'Festival, narenciyenin tanıtımına büyük katkı sağlıyor'

Hatay Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, bu yıl düzenleyecekleri 3. Uluslararası Erzin Narenciye Kültür ve Sanat Festivali'nin, bölge ekonomisine ve narenciyenin tanıtıma büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2012 21:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye narenciye üretiminin yüzde 20'sini karşılayan ve narenciyenin başkenti olarak bilinen Hatay'ın Erzin ilçesinde, düzenlenecek 3. Uluslararası Erzin Narenciye Kültür ve Sanat Festivali için hazırlıklar başladı.

Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, ilçede 3?4 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 3. Uluslararası Erzin Narenciye Kültür ve Sanat Festivali'nin hazırlıklarını ele almak üzere siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile Belediyespor Tesisleri'nde bir araya geldi. Festivalin bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını belirten Başkan Şimşek, "Bizim için elmas değerinde olan ürünü en güzel şekilde tanıtacağız." dedi.

Erzin'in turuncu renkli bir narenciye kenti olduğunu vurgulayan Şimşek, "Burada yaşam narenciye üzerine kurgulanmış, hayatın her alanında, aldığımız her nefeste, cebimize giren her kuruşta narenciye var. Narenciye demek bizim için yaşam demek, çiftçi için para demek, insanlar için sağlık demektir. Tüm ülkede ve hatta tüm dünyada bilinen ve aranan tat, koku ve kalitenin merkezinde biz varız. İhracatta büyük pay sahibi olmamıza rağmen aynı oranda maalesef bu güne kadar bir isim sahibi, nam sahibi olamadık. Bizim buralarda bir söz vardır 'Ayvaz davulu çalar, Köroğlu namını salar.' Yani biz, bin bir emekle çabalar üretiriz, kaymağını başkaları yer. Biz de 'bu işte bir yanlışlık var' dedik. Bir yerden başlamak lazım diyerek oluşturduğumuz heyetle bu sene festivalin üçüncüsünü yapmaya karar verdik.'' diye konuştu.

Erzin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Soylu ise narenciyenin içerdiği mineraller ve vitaminler sayesinde kalp ve damar hastalıklarını önlemede büyük rolü olduğunu vurguladı. Soylu, sağlığa olumsuz hiçbir etkisi olmayan narenciyenin içerdiği antioksidanlar sayesinde kalp ve damar hastalıkları ile özelikle gribe karşı koruyucu bir etki gösterdiğini söyledi. Erzin narenciyesinin markalaştırılması için çalışma yaptıklarını da belirten Soylu, kendileri için çok değerli olan narenciyeyi en güzel şekilde tanıtacaklarını kaydetti.

Narenciye üreticilerinin festival haberine sevindiklerini söyleyen Erzin Turunçgil Üreticileri Birliği (ETÜB) Genel Başkan Yardımcısı Tayfun Karaman ise zamanla markalaştırılacak ürünün pazara sunulması halinde büyük rağbet göreceğini savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber