Gümüşhane'de 2 bin kişi istihdam edildi

Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Dilek Aşıcı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca yürütülen Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında kentte yaklaşık 2 bin kişinin istihdamının sağlandığını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2012 23:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gümüşhane'nin nüfus oranı açısından bakıldığında, üç yıl önce ülke genelinde uygulanmaya başlanan programdan en çok yararlanan iller arasında bulunduğunu, bu durumun il genelindeki işsizlik oranını asgari düzeye indirdiğini belirtti.

Ağaçlandırma, çevre düzenlemesi, kanalizasyon, yol ve su gibi kamusal altyapının yenilenmesi ve çevre temizliği gibi pek çok alanda hazırlanan 49 projenin bu çerçevede hayata geçirildiğini ifade eden Aşıcı, "Bu projeler sayesinde bin 127 kişi istihdam ediliyor. Ayrıca köylerimizin çöplerden arındırılması projesini de uyguluyoruz. Merkez ilçe dahil olmak üzere 5 ilçemizde Köylere Hizmet Götürme Birlikleri ile çöplerin toplanması için projeler hazırlandı" dedi.

Aşıcı, köylerdeki çöplerin toplanması projesinde ise 200 kişinin istihdam edildiğini vurgulayarak, "Öte yandan yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla 500 kişi daha okullarda temizlik görevlisi olarak istihdam edilecek. Böylece, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca yürütülen Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında kentte bugüne kadar yaklaşık 2 bin kişinin istihdamı sağlandı" diye konuştu

Kurumun en önemli görevinin işsizlikle mücadele olduğuna dikkati çeken Aşıcı, "Bu amaçla birçok programı hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bunlardan biri Toplum Yararına Çalışma Programı'dır. Bu program çoğunlukla işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde hayata geçiriliyor. Kişilerin iş gücü piyasasından uzak kalmamalarını, sosyal anlamda ise geçici de olsa bir işte çalışmalarını sağlıyoruz" dedi.

Aşıcı, programın 2012 yılı ödeneğinin 24.5 milyon lira olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Yıl sonuna kadar başka projeler de uygulayacağız. Kelkit Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile yaptığımız ağaçlandırma projesi kapsamında 200, Gümüşhane Belediyesi ile temizlik projesinde 70, Orman İşletme Müdürlüğü ile ağaçlandırmada 50 kişi olmak üzere 320 kişilik daha istihdam sağlayacağız."

Çevre temizliği ile ilgili yürütülen projelerde herkesin kendi köyünde istihdam edildiğini anlatan Aşıcı, "Sarıçiçek köyünde de 2 temizlik işçimiz var. Çöpleri belli bir yere topluyorlar, daha sonra belediye çöpleri bu alandan alıyor. Böylece hem köy çöpten temizleniyor hem de Harşit Çayı'nın kirlenmesinin önüne geçmiş oluyoruz" diye konuştu.

Köylerin temizliği kapsamında yürütülen proje doğrultusunda Sarıçiçek köy odalarının temizliği ve korunması işinde çalışan Nurettin Şenel, kendi köyünde iş bulmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Evine yakın bir yerde çalıştığını ifade eden Şenel, "Çok memnunum, devletimizden Allah razı olsun" diye konuştu.

Köyün temizlik işlerini yürüten Ramazan Gündüz ise köydeki çöpleri topladığını ve çevre temizliğini yaptığını vurguladı. Gündüz, işinden çok memnun olduğunu kaydetti.

Muhabir: İbrahim Özdemir / Tuğba Yardımcı Mısır

Yayıncı: Murat Kaban

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber