İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Hizmetliler Kurultayı Sonuç Bildirgesi

Türk Eğitim Sen tarafından 4-5 Eylül 2005 tarihlerinde Ankara'da "Hizmetliler Kurultayı" düzenlenmiştir. Sendikaya bağlı 95 şubeden gelen hizmetli temsilcileriyle gerçekleştirilen kurultayda, yaşanan problemler, kurulan üç ayrı komisyonda değerlendirilmiş ve üç ana başlık altında sorun tespiti yapılmıştır. Kurultay sonrasında açıklanan sonuç bildirgesini görmek için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Eylül 2005 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRK EĞİTİM-SEN TARAFINDAN 4-5 EYLÜL 2005 TARİHLERİNDE ANKARA'DA YAPILAN "HİZMETLİLER KURULTAYI" SONUÇ BİLDİRİSİDİR.

Yıllardır ekonomik ve sosyal sıkıntılar içerisinde yaşamak zorunda bırakılan, sendikamızın bütün gayretlerine rağmen, bugüne kadar yaşamış oldukları sıkıntılara bir türlü çözüm bulunamayan, eğitim çalışanlarının önemli bir parçasını teşkil eden hizmetli personelle ilgili sendikamız tarafından ülkemizde ilk defa HİZMETLİLER KURULTAYI organize edilerek, yaşanan problemlere kamuoyunun ve Hükümetin dikkati çekilmek istenmiştir. 81 ilimizde bulunan 95 şubemizden gelen hizmetli temsilcileriyle gerçekleştirilen kurultayda yaşanan problemler kurulan üç ayrı komisyonda değerlendirilmiş ve aşağıdaki sorunlar tespit edilmiştir.

A.HİZMETLİLERİN GÖREV TANIMLARI ve ÇALIŞMA ŞARTLARI

1.HİZMETLİLERİN GÖREV TANIMLARI
a.Mevzuatta gerekli değişiklikler yapılarak, hizmetlilerin görev tanımları yeniden yapılmalı, görev yazılarının sonuna eklenen "amirin verdiği diğer işleri yapar" ibaresi kaldırılmalıdır.
b.Yardımcı hizmetler sınıfına giren diğer personelin de (kaloriferci, bekçi, aşçı, bahçıvan gibi) görev tanımları netleştirilmelidir.
c.Hizmetlilerin isteği dışında başka yerlerde görevlendirilmeleri engellenmeli, görevlendirildiği takdirde süre 2 ayı geçmemelidir.
d.Hizmetliler amirlerin özel hizmetlerinde çalıştırılmamalıdır.

2.ATAMA ve NAKİLLER
a.Hizmetlilerin atama ve nakilleri öğretmenlerde olduğu gibi bir kurala bağlanmalı ve puan esasına göre yapılmalıdır.
b.Atama ve nakil isteklerinde okul müdürlerinin (atandığı takdirde yerine birinin verilmesi) ibaresini koyması engellenmelidir.
c.İller arası tayinler Bakanlık tarafından yapılmalıdır.

3.ÇALIŞMA SAATLERİ
657 sayılı Devlet Memurları Kanununa uygun olarak çalışma saatleri günlük 8 saati, haftalık 40 saati geçmeyecek şekilde ayarlanmalıdır. Fazla mesailerde ise izin yerine fazla çalışma ücreti ödenmelidir. Bu düzenleme yapılıncaya kadar fazla çalışma saatlerinin izne çevrilmesiyle ilgili yaşanan problemlerin giderilmesi için valilikler uyarılmalı ve gerekli tedbirlerin alınması sağlanmalıdır.

4.GÖREVDE YÜKSELME KRİTERLERİ
a.Görevde yükselme sınavları her yıl yapılmalıdır.
b.Sınavı kazananların kazanma belgelerinin geçerliliği 3 yıl olmalıdır.
c.Son yapılan sınavda 70 olan başarı notu 60'a düşürülmelidir.
d.Hizmetlilerin tahsiline devam etmek istemeleri durumunda gerekli kolaylıklar sağlanmalı, harç gibi katılım paylarından muaf tutulmalıdır.

5.KURUMLARDA HİZMETLİ SAYISI
a.Kurumlarda hizmetli sayısı sınıf sayılarına göre hizmetli norm sayısı belirlenmeli, hizmetli sayısı eksik olan okullara hizmetli verilmelidir.
b.Her okula bir bayan hizmetli verilmelidir.

6.HİZMETLİLERİN GECE BEKÇİLİĞİ SORUNLARININ GİDERİLMESİ
Hizmetlilere gece nöbeti tutturulmamalı, gece bekçiliği kadroya tabi olmalı ve gece bekçilerinin güvenliğinin sağlanması için gerekli donanım sağlanmalıdır.

7.MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINDAKİ DİĞER PERSONELE SAĞLANAN SOSYAL HAKLARDAN YARARLANMA
a.Lojmanlardan ve sosyal tesislerden diğer eğitim çalışanlarıyla aynı ölçüde yararlanmaları sağlanmalıdır.
b.Devlet parasız yatılılık ve bursluluk sınavlarında öğretmen çocuklarına tanınan kontenjanlardan hizmetli çocuklarının da yararlanması sağlanmalıdır.

8.HASTA SEVK KAĞITLARININ DÜZENLENMESİ
a.Tüm memurların eş ve çocuklarının muayenelerinde sevk almadan sağlık karneleriyle muayene olmalarının önü açılmalıdır.
b.Tüm memurlar 1.basamak sağlık kuruluşuna uğramadan, hastaneye gidebilmelidir.

9.Sicil raporlarında şeffaflık sağlanmalıdır.

10.ÇALIŞMA ŞARTLARI
a.Hizmetlilere oda tahsisi yapılmalıdır.
b.Hizmetlilerin sağlıksız ortamlarda çalışma mecburiyetlerinden dolayı, diğer bazı kurumlarda personele verilen fiili hizmet tazminatı verilmelidir.
c.Hizmetliler sağlıksız ortamlarda çalışmalarından dolayı her yıl düzenli olarak sağlık kontrolünden geçirilmelidir.
d.Hizmetlilere maske, eldiven ve koruyucu elbise verilmelidir.

11.Hizmetlilerin sendikalara üye olmalarından dolayı farklı muamelelere tabi tutulmaları önlenmelidir.

12.YURT-KUR ve Yüksek Öğretim Kurumu idari personeline de yukarıdaki maddelerin uygulanması sağlanmalıdır.

13.Üniversitede çalışan idari personelin 2547 sayılı kanunun 13/b-4 maddesine göre değil 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre görevlendirmeleri yapılmalıdır.

14.YÖK'e bağlı sosyal tesislerden ve konaklama yerlerinden diğer personeller gibi idari personelin de yararlanmaları sağlanmalıdır.

B. MALİ SORUNLAR ve SOSYAL YARDIMLAR

1.Devlet İstatistik Enstitüsü asgari geçim standardını 880 YTL olarak açıklamıştır. Oysa şu anda hizmetli ve memur personelin maaşı 541 YTL'dir. En düşük memur maaşı 880 YTL olarak belirlenmelidir. Aile ve çocuk yardımı günümüz şartlarına uygun hale getirilmelidir.

2.Her yıl Eğitim ve Öğretim yılı başında sadece öğretmenlere verilen Eğitim-Öğretime Hazırlık Ödeneği, hizmetliler de dahil tüm eğitim çalışanlarına verilmelidir.

3.Diğer Devlet Kurumlarında (Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İç İşleri Bakanlığı)'nda çalışan tüm personele döner sermayeden, vakıflardan, fonlardan çeşitli adlar altında ek ücret verilmektedir. Anayasanın eşitlik ve adalet ilkesine aykırı olan bu durumun önlenmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ve Üniversitelerde çalışan personele de benzer ödemeler yapılarak adaletsizlik giderilmelidir.

4.Ek Ders Ücret Kararnamesine dayanılarak Bakanlık Merkez Teşkilatı ile İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde görev yapan Şef ve Üstü Personele Ek Ders Ücreti ödenmektedir. Hizmetli ve diğer personele de ek ödemeler yapılmalıdır.

5.Hizmetli ve diğer personel çalıştığı süre içerisinde mezuniyetine ve kadro olup-olmadığına bakılmaksızın, her yıl bir kademe ve her üç yılda bir derece verilmek sureti ile emekli oluncaya kadar yükselmesi sağlanmalıdır.

6.Öğretmenler 8 inci dereceye, memurlar ise 4 üncü dereceye düştükleri zaman ek gösterge puanı almaktadırlar. Bu durum haksızlığa neden olduğundan, hizmetli ve diğer eğitim çalışanlarına da ek gösterge puanı verilmelidir.

7.Giyim Yardım Yönetmeliği çerçevesinde Hizmetlilere verilen yardım ayni değil nakti olarak ödenmelidir. Ayrıca; yapılan bu giyim yardımı çok gülünç kaldığından piyasa araştırması yapılarak Devlet Memuruna yakışır kıyafet alabileceği bir rakama yükseltilmelidir. Şu andaki kıyafet fiyatları dikkate alındığında giyim yardımı tutarı 2006 yılında en az 500 YTL olmalıdır.

8.Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarında toplanan paraların ödeneceği bildirildiği halde bu güne kadar ödenmemiştir. Konut edindirme yardımı sahiplerine en kısa zamanda ödenmelidir.

9.Çeşitli adlar altında yapılan sınavlarda görevlendirilen hizmetliler ve diğer personel arasındaki sınav görevi ücret farklılıkları giderilmelidir.

10.Tedavi yollukları "ödenek yok" bahanesi ile saymanlıklar tarafından zamanında ödenmemektedir. Sağlık sıkıntısı içerisinde bulunan bu personelin, tedavi yolluklarının ödenmemesi bu insanları ayrı bir sıkıntıya sokmaktadır. Bu nedenle, tedavi yolluk ödenekleri zamanında gönderilmeli ve saymanlıklar tarafından da en kısa sürede ödenmesi sağlanmalıdır.

11.Hizmetli ve diğer personele, mali sıkıntıları göz önüne alınarak yakacak yardımı yapılmalıdır.

12.Emeklilik esnasında ödenen 500 YTL sürekli görev yolluğu günün şartlarına göre artırılmalıdır.

13.Personel maaşlarının ödendiği bankalardan alınan promosyonlar çalışanlara dağıtılmalıdır.

14.Yatılı İlköğretim Bölge Okulları, Pansiyonlu İlköğretim Okulları ve Özel Eğitim Okullarında görev yapan hizmetlilere, görev yaptıkları okulların özellikleri dikkate alınarak ek ücret ödenmelidir.

15.Hizmetli kadrosunda olup da, valilik onayı ile memur veya veri hazırlama ve kontrol işletmeni olarak görevlendirilen hizmetliler, bu kadroların yararlandıkları yan ödeme ve göstergelerinden yararlanmalıdır.
16.Hizmetli kadrosunda olup da, geçici görevle kalorifercilik yapan hizmetli personele; zehirlenmelere karşı süt, ayran, yoğurt gibi gıda yardımı ve tulum, maske, çizme ve eldiven gibi giyim yardımı yapılmalıdır.

17.İşyerlerinde evrak dağıtıcılığı görevi yapan hizmetlilere ücretsiz toplu taşıma kartı verilmesi sağlanmalıdır.

18.MEB, TOKİ ile işbirliği yaparak hizmetli ve diğer personel için (İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı gibi) ucuz ve az taksit ödemeli evler inşa etmelidir.

19.Bazı kurumlarda çalışan personelin Belediye taşımacılık hizmetlerinden bedava yararlandığı gibi Milli Eğitim Bakanlığı, Üniversiteler ve YURTKUR'da çalışan personel de yararlanmalıdır.

20.Hizmetli ve diğer personelin sosyal ve kültürel faaliyetlerin içinde yer alabilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile işbirliğine gidilerek, bu kuruma bağlı tiyatro, müze ve benzeri yerlerden indirimli yararlanması sağlanmalıdır.

C. BAKANLIKÇA HİZMETLİLERİN HİZMET İÇİ EĞİTİMLERLE YETİŞTİRİLMESİ

1.Hizmetlilerin hizmet içi eğitimden faydalanmaları sağlanmalıdır.

2.Tüm hizmetliler periyodik olarak hizmet içi eğitime alınmalıdır.

3.Hizmetlilerin görevleri kesin bir dille belirlenmeli ve bu görevle ilgili eğitilmeleri sağlanmalıdır.

4.Mevzuatla ilgili bilgilendirme eğitimi yapılmalıdır.

5.Bilgisayar eğitim kurslarına hizmetlilerin katılmaları sağlanmalıdır.

6.Hizmet içi kurslarda sendikal haklarla ilgili konuların işlenmesi işlerlik kazanmalıdır.

7.Göreve yeni başlayan personelin hak ve ödevleriyle ilgili eğitimine önem verilmelidir.

Türk Eğitim-Sen olarak; hizmetli personelin çalışma hayatından doğan ekonomik ve sosyal problemlerinin çözümü için taleplerimizin yakın takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber