Zorunlu deprem sigortası

Malatya Sigorta Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ayhan Altunok, elektrik ve su aboneliği yaptıracakların mağdur olmamaları için zorunlu deprem sigortalarını yaptırmaları gerektiğini bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2012 22:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Altunok, yaptığı yazılı açıklamada, Afet Sigortaları Kanunu'nda Zorunlu Deprem Sigortası kapsamına giren binalar ve bağımsız bölümlerle ilgili yaptırılan su ve elektrik abonelik işlemlerinde, zorunlu deprem sigortasının varlığının ilgili kuruluşça kontrol edileceğine dair hüküm bulunduğunu hatırlattı.

Zorunlu Deprem Sigortası'nın belediye sınırları içinde kalan meskenlere yönelik uygulamaya konulduğunu ifade eden Altınok, Zorunlu Deprem Sigortası teminatının, Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından verildiğini, sigorta poliçelerinin de DASK hesabına yetkili sigorta şirketleriyle, bu şirketlerin acenteleri tarafından düzenlendiğini kaydetti. Altunok, elektrik ve su aboneliği yaptıracakların mağdur olmamaları için bu kurumlara gitmeden önce sigortacılarına uğrayarak zorunlu deprem sigortalarını yaptırmaları gerektiğini vurguladı.

Muhabir: Tuba Karahan

Yayıncı: Cemal Coşkun

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber