Eğitim-Bir-Sen'in 86 şube başkanından yeni kararlar...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Eylül 2005 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Konfederasyon'una bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası 7. kez toplandı. Başkanlar Kurulunun aldığı kararlar aşağıda yer almaktadır.

Eğitim-Bir-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu, Genel Denetleme ve Disiplin Kurulu Üyeleri ve 86 Şube başkanının katılımıyla İzmir Yenifoça'da 1-5 Eylül tarihlerinde yapılan 7. Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda alınan kararlar:

1. 2005-2006 eğitim-öğretim döneminde Eğitim-Bir-Sen yetkili sendika olacaktır.
2. Kültür ve medeniyetimizin, milli ve manevi değerlerimizin yeniden üretilmesi, yaygınlaşması ve genç nesillerce benimsenmesi amacıyla teşkilatlarımızca sosyal ve kültürel faaliyetlere devam edilecektir.
3. Eğitim sisteminin sorunlarının çözümünde önceki yıllarda olduğu gibi araştırma, sempozyum ve paneller yapılarak eleştirilen konulara çözüm üretme anlayışı güçlendirilerek devam ettirilecektir.
4. 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendika Yasası mutlaka grevli ve toplu sözleşmeli hale getirilmelidir.
5. Anayasa'nın 130. ve 131. maddelerinin değişikliğini de kapsayan yeni bir YÖK Yasası mutlaka çıkarılmalıdır. Öğretim görevlisi ve yardımcı doçentlerin kadro sorunu çözülmelidir.
6. Katsayı uygulaması mutlaka kaldırılmalı, ÖSS sistemi değiştirilmelidir.
7. Kılık kıyafetlerinden dolayı insanların ülkeye sunacağı hizmetlerin önündeki engeller kaldırılmalı, eğitim ve öğretim haklarını kullanmaları sağlanmalıdır.
8. Kamu personel kanun taslağı bu haliyle yasalaşmamalıdır. Özellikle iş güvencesi korunmalı, 4688 sayılı yasanın grevli, toplu sözleşmeli hale getirilmesi ve kamu çalışanlarına siyaset yasağının kaldırılması bu yasanın kapsamına alınmalıdır.
9. 2004 yılı Toplu Görüşme Tutanaklarında yer alan ve hala yerine getirilmeyen bütün maddeler, özellikle de memur sicil affı meclisin ilk gündem maddesi olmalıdır.
10. Eğitimde fırsat eşitliğinin ve sosyal adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunmak üzere, kalkınmada öncelikli il ve ilçelerimizde görev yapan öğretmen ve diğer personelin maaşlarında ek iyileştirmeler yapılmalıdır. Ayrıca Büyükşehirlerde yaşamanın zorluğu dikkate alınarak Büyükşehir tazminatı ödenmelidir.
11. Asgari ücretle çalışanlardan gelir vergisi alınmamalı ve kalkınmada öncelikli yörelerde çalışan kamu çalışanlarının ücretlerinin asgari ücrete tekabül eden bölüm de gelir vergisinden muaf tutulmalıdır.
12. Yardımcı hizmetler ve üniversite çalışanları başta olmak üzere genel idare hizmetler sınıfında çalışanların sorunları öncelikle ele alınmalıdır.
13. Türkiye'de konuşulan etnik dillerin varlığının korunup geliştirilmesi ve diğer kültürel farklılıklardan meydana gelen zenginliklerin yaşayabilmesi için devlet zemin ve imkan oluşturmalıdır.
14. Eğitim çalışanlarının ortak ekonomik, sosyal, mesleki hak ve menfaatlerinin korunup geliştirilmesinde daha duyarlı olunmalıdır.
15. Emperyalist güçlerin Ortadoğu'ya ve çevresine yönelik saldırgan politikalarına karşı kamuoyunun şuurlu ve dirençli duruşunu sürdürmek ve güçlendirmek amacıyla her türlü gayret gösterilmelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber