Vali Turhan: Balıkesir dünyanın sayılı coğrafyalarından biri

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) yönetimi ve basın mensuplarının "hoşgeldiniz" ziyaretinde konuşan Vali Turhan, önemli mesajlar verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 10:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, kamu görevlilerinin halka hizmet için var olduğunu belirterek, "Doğru hizmet ve doğru bilgilendirme, halkın memnuniyetini artırmayı getirir. Sizlerle işbirliği içerisinde Balıkesir'e güzel hizmetler yapma arzumuz var. Balıkesir, dünyanın sayılı coğrafyalarından biri. Bunu dünyaya pazarlamak, insanlarımızın daha fazla gelir elde etmesini sağlamak hedefindeyiz." dedi.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) yönetimi ve basın mensuplarının "hoşgeldiniz" ziyaretinde konuşan Vali Turhan, önemli mesajlar verdi. BGC Başkanı Ramazan Demir ve Yönetim Kurulu üyeleri, Turhan'ı ziyaret ederek görevinde başarılar diledi. Yerel medya yanında Balıkesir ilinin çeşitli konularının da ele alındığı ve yaklaşık 1.5 saat süren buluşmada, yerel ve yaygın medyanın temsilcileri de bulundu.

BGC Başkanı Demir, Balıkesir basınının dünü ve bugünüyle ilgili bilgiler aktardığı konuşmasında, 81 il arasında plakası gibi 10 numara konumunda olduğunu kaydetti. Demir, âtıl durumdaki Paşa Konağı'nın basın müzesi ve medya merkezine dönüştürülmesi yolundaki projelerine, Valilik ve İl Genel Meclisi'nin verdiği desteğe de teşekkür etti. Ramazan Demir, halkın doğru bilgilendirilmesi noktasında görev üstlenen gazetecilerle kamu kurum ve kuruluşları arasında sağlıklı bir zeminde yürüyen ilişkilerin, yeni dönemde de aynı çizgide devam edeceğine olan inancını dile getirdi. Batman'a atanan Vali Yılmaz Arslan'ın Balıkesir'deki görevi sırasında ilde önemli gelişmeler sağlandığına dikkat çeken BGC Başkanı Demir, ciddi denebilecek meselelerin il gündeminden düştüğüne işaret etti. Balıkesir'in dinamiklerinin harekete geçirilmesi yolunda atılan adımların devam ettirilmesi halinde ilin gelecekte Türkiye'nin parlayan yıldızı olacağına vurgu yapan Demir, "İnşallah hem Balıkesir hem ilimiz için güzel işlere imza atacaksınız." dediği Vali Turhan'a, görevinin hayırlı uğurlu olması dileğinde bulundu.

Vali Ahmet Turhan ise kamu görevlilerinin gazetecilerle aynı gemi içerisinde olduğuna işaret edip, "Bizler halka hizmet için varız. Sizler halkı bilgilendirmek için varsınız. Doğru hizmet ve doğru bilgilendirme, halkın memnuniyetini artırmayı getirir. Bu konuda her zaman yerel basına destek olma gayreti ve çabasında olduk. Sizlerle işbirliği içerisinde Balıkesir'e güzel hizmetler yapma arzumuz var." dedi. Tarım ve hayvancılık alanındaki varlığı, turizmi, denizi, Kazdağları ve sanayisiyle Balıkesir'in önemli ve güzel bir şehir konumunda bulunduğuna dikkat çeken Turhan, "Balıkesir olarak iyi bir noktadayız ancak bu yeterli değil. Çok şeyler yapılabilir. Bunu başarmak için tek başına bir valilik veya kurum yeterli değil. Bu tamamen yerel dinamiklerin harekete geçmesi ve ortak hareket etmesiyle mümkün. İdaresiyle, siyasetçileriyle, sivil toplum örgütleriyle, yerel basınıyla birlikte hareket ederek, ortak akılda buluşmak ve gücümüzü birleştirmek, ulaşacağımız nokta açısından hayati önem taşıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Balıkesir'in geniş bir alana sahip olduğunu belirten Vali Turhan, şöyle devam etti: "Her türlü zenginliği barındırıyor. Beş organize sanayi bölgesi (OSB) var. Merkez OSB'yi gezdim, gerçekten büyük. Ciddi sanayi kuruşları var. Bunlar yeterli değil, daha da büyüyecek. Turizm, müthiş bir potansiyel. Dünyanın sayılı coğrafyalarından biri. Bunu dünyaya pazarlamak, insanlarımızın daha fazla gelir elde etmesini sağlamak hedefindeyiz. Bugüne kadar gelinen noktaya bizimle birlikte yeni bir ivme kazandırıp yeni heyecan oluşmasını sağlamak istiyoruz. Güzel bir şehir teslim alıyoruz, inşallah daha güzel noktalara getireceğiz. İdaremizin temel anlayışı, insana hizmet. Hukuk kuralları çerçevesinde elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber