Zabıtayı yaralayan satıcı tutuklandı

Konya'da, satış izni olmadan pazarda ürün satmak isterken buna izin vermeyen zabıta komiserini demir sopayla ağır yaralayan kişi tutuklanırken, 15 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2 gün önce merkez Meram ilçesi Melikşah Semt Pazarı önünde meydana gelen olayda, izinsiz olarak tezgah açan ve kendilerini üretici diyerek tanıtan kişiler Meram Belediyesi Zabıta Memurlarına demir sopalarla saldırmış ve bir zabıta komiserini ağır yaralanmıştı. Ağır yaralanan zabıta komiseri Ali Erkan'ın Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tedavisi devam ederken, yüzüne aldığı darbe sonucu travma geçirdiği ve kolunda da ağır bir kırık bulunduğu belirtildi. Zabıta komiserine 45 gün iş göremez raporu verilirken gözaltına alınan H.K. görevli memura mukavemetten tutuklandı, 15 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, personelinin feci şekilde yaralanmasından duyduğu üzüntüyü dile getirirken, emniyet personeline olayın faillerini kısa sürede bulmasından dolayı teşekkür etti. Başkan Kalaycı, "Daha önce Pazar alanından yer almak istemeyen ve kendilerini üretici diyerek tanıtan kişilerin bölge halkına yaşattığı rahatsızlıktan dolayı üzüntü duyduk. Ancak zabıta personelimize yapılan bu saldırının hiçbir açıklaması olamaz. Görevi esnasında personelime yapılan bu vahşeti aydınlatan Emniyet ekiplerine de çok teşekkür ediyorum. Ellerine aldıkları 3-4 metrelik demirlerle adam öldürmeye kadar gidebilecek bir duruma sebep olabilecek bu kişilerin ne kadar esnaf olabileceklerini sanırım en iyi halkımız takdir eder" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber