Kapkaççı havalandırma boşluğunda yakalandı

Konya'da hemşirenin çantasını kapkaç yöntemiyle çalan şüpheli, oturduğu binanın 5.katındaki apartman boşluğunda saklanırken yakalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olay, önceki gün merkez Meram ilçesi Meram Yeni Yol'da meydana gelmişti. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde çalışan hemşire Gamze Sarı işe giderken, bir kişi tarafından yüzüne yumruk atılarak çantası kapkaç yöntemiyle çalındı. Kaçan şahsın yakalanması için polise başvuran hemşire Sarı, şahsın eşgalini net olarak tarif etti. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği tarafından olayın gerçekleştiği Melikşah Mahallesinde 3 ekip görevlendirildi. 24 saat aralıksız bölgede çalışma yapan ekipler, birkaç gündür hemşirenin tarif ettiği şahsa benzeyen bir kişinin sabah erken saatlerde o bölgede dolaştığını belirledi. Şahsın Melikşah Mahallesi Hocafakıf Caddesi'ndeki bir binanın 5. katında oturan Ahmet P. (24) olduğunu belirleyen polis, eve baskın düzenledi. Polisin kapıyı çalmasına rağmen açılmaması üzerine bu kez çilingir çağırıldı. Evin boş olduğunu gören polis, banyonun penceresinin açık olduğunu fark edince havalandırma boşluğuna baktığında şüphelinin burada saklandığını fark etti. Havalandırma boşluğunda yakalanan Ahmet P. gözaltına alınırken, evde hemşireye ait kimlik kartları çıktı.

EV KİRASI İÇİN KAPKAÇ YAPMIŞ

Şüpheli Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilirken yüzünü gizledi. Evli ve 1 çocuk babası olduğu öğrenilen Ahmet P'nin daha önceden de yaralama ile hakaret suçlarını işlediği belirlendi. Ahmet P'nin hemşirenin 10 TL ve cep telefonu bulunan çantasını çaldıktan sonra sadece cep telefonunu 100 TL'ye sattığı ortaya çıktı. Polis şüphelinin sattığı telefonu bularak sahibine teslim etti. Şüphelinin kapkaç olayını ev kirasının kalan kısmını ödemek için işlediğini söylediği öğrenildi.

Kendisine yumruk atarak çantasını çalan şahıstan şikayetçi olduğunu belirten hemşire Gamze Sarı, "Önümde yürüyordu, ben onu iki adım geçtim, yüzüne bakıyordum yumruk attı ve çantamı aldı. Bu kadar kısa sürede yakalanmasını beklemiyordum, polisimize teşekkür ediyorum" dedi.

Yağma ve kapkaçtan işlem yapılan şüpheli Ahmet P.'nin TCK 149. maddesinin d. bendine göre yol kesmek suretiyle suçu gerçekleştirdiği için 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile yargılanması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber