Karamürsel'de imam hatip orta okulunun sıkıntısı büyük

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde, imam-hatip ortaokulu için tahsis edilen binanın tadilatının bitirilememesi sıkıntıya yol açtı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 11:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenciler bu yıl eğitime, imam hatip lisesinin kütüphanesi ve laboratuvarından yapılan sınıfta başlayacak. Okulun sıra ve masaları ise İzmit'teki bir okulun deposundan getirilen malzemelerle giderildi.

Karamürsel İmam-Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Sabit Limon, Karamürsel 4 Temmuz Şehit Hüseyin Güldal İlköğretim Okulu'nun yeni binaya taşınması ile eski okul binasının Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 yıllığına Karamürsel İmam-Hatip Ortaokulu'na tahsis edildiğini söyledi. Okul Müdürü Sabit Limon, "Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu malzeme, Karamürsel Belediyesi'de işçilik desteği sağlama sözü verdi. Ancak Büyükşehir'den alınan malzeme sözü yerine gelmediği için sıkıntı yaşıyoruz. Sebebini sordum. Malzemenin teklif alınarak temin edileceğini öğrendik. Dolayısıyla yeni binamıza, tadilat bitene kadar geçemiyoruz." dedi.

Yer sıkıntısını çözme adına Karamürsel Kaymakamı'nın izniyle ortaokulu lise binasının birinci katına aldıklarını anlatan Müdür Sabit Limon şöyle konuştu: "Lisede yer sıkıntısı olduğu için bu kez kütüphane ve laboratuvarı normal sınıfa çevirdik. Eğer üzerinde titizlikle durulmazsa öğrenciler mağdur olacak." diye konuştu.

İmam-Hatip Ortaokul Müdürü Erdinç Bozkurt ise ciddi sıkıntıları bulunduğunu sıra ve masalarının okulların açılmasına üç gün kala İzmit'te bir ilköğretim okulundaki fazla sıralar alınarak telafi edildiğini belirterek, " Zorlukları aşmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber