Haydi devlet kurumları yarışmaya!

Haber Giriş : 07 Eylül 2005 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin bilgi toplumuna geçişinin hızla gerçekleşmesine katkıda bulunmak amacı ile gerçekleştirilen eTR Ödülleri'ne başvurular başladı.
eTR ödülleri sahiplerini bekliyor

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV)'nın bu yıl üçüncüsünü düzenlediği ?eTR Ödülleri?nde geri sayım başladı.
Türkiye'nin AB'ye uyum sürecinde eTürkiye dönüşümünün başarıya ulaşmasında rekabeti artırıcı, bilgiye dayalı, e-hizmetlere odaklanmış dönüşümü hızlandırmak amacıyla oluşturulan eTR Ödülleri'ne başvurular başladı.

eTR Ödülleri, bu yıl ?eDevlet? ?eYerel Yönetim Hizmetleri? ve ?Kamu'dan Kamu'ya eHizmetler? olmak üzere üç kategoride düzenleniyor. Başvurular 14 Ekim 2005 tarihine kadar sürecek.
?eDevlet? ve ?Kamu'dan Kamu'ya eHizmetler? Ödülleri için kamu sektörünün (kamu kurumu niteliğinde meslek örgütü dahil) merkez veya taşra teşkilatı başvurabilecek. ?eYerel Yönetim Hizmetleri Ödülü? için ise yerel yönetimin kendisi veya herhangi bir yan kuruluşu başvuru sahibi olabilecek.
eTR Ödülleri'ne başvuruda aranan diğer koşullar ise,
Ø Her üç kategorideki uygulamaların halen işler durumda ve kullanımda olması
Ø Başvuracak uygulamanın etkin (aktif) ve/veya etkileşimli (interaktif) bir yapıya sahip olması.
Halen tasarım ve geliştirme aşamasında bulunan uygulamalar ve pilot projeler ile yalnızca bilgi veren, edilgen (pasif) çözümler ise ödüllere aday olamayacaklar.
eTR Ödülleri'ne başvurular online olarak www.etrodulleri.org adresinden de gerçekleştirilebiliyor.
eTR Ödülleri kapsamında 2004 yılında ?büyük ödüller?in sahipleri, eDevlet kategorisinde Adalet Bakanlığı'nın ?Ulusal Yargı Ağı Projesi? ve eYerel Yönetim Hizmetleri kategorisinde ise Bursa Osmangazi Belediyesi'nin ?eBelediyecilik Uygulamaları Projesi? olmuştu.
Ayrıntılı Bilgi için: Leo PR ? Tülin Kara Tel: 0212 234 27 28/141 [email protected]

haberx

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber