Hakkari Valiliği: 10 terörist etkisiz hale getirildi

Hakkari Valiliği, bir grup teröristin Şemdinli Güzel Konak ve Şapatan Jandarma Karakolları ile Durak Piyade Hudut Bölük Komutanlığı'na uzun namlulu ve roketatarlarla açtığı taciz ateşine güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 10 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 6 askerin de yaralandığını açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 22:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari Valiliği'nde yapılan yazılı açıklamada, bir grup teröristin saat 15:00 sularında Şemdinli Güzel Konak ve Şapatan Jandarma Karakolları ile Durak Piyade Hudut Bölük Komutanlığı'na uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla taciz ateşi açıldığını, aynı andan anayol kenarındaki Güzelkonak Jandarma Karakoluna da bir pikap ile gelen teröritlerce saldırı teşebüsünde bulunulduğunu, bu saldırılarla eş zamanlı olarak çevreden karakola yoğun ateş açıldığını belirtti. Güvenlik güçlerinin teröristlere anında karşılık vermesi ve saldırıların haber alınması üzerine söz konusu karakola kobra helikopterlerin sevk edilerek müdahale edildiği belirtilen açıklamada, ayrıcı bir kuvvet taburu ve bir jandarma özel hareket bölüğünün havadan indirildiği, kirpi araçlarla polis özel hareket timlerinin de takviye olarak gönderildiği aktarıldı. İlk tespitlere göre çıkan çatışmada 10 teröristin etkisiz hale getirildiği vurgulanan açıklamada, kaçan teröristlerin takip ve arazi tarama faaliyetlerine devam edildiği ifade edildi. Vallik, çatışmalar sırasından 6 askerin de hafif şekilde yaralandığını duyurdu.

KÖYLÜLERİ CANLI KALKAN YAPMAYA ÇALIŞMIŞLAR

Valilik açıklamasında, elde edilen ilk bilgilere göre teröristlerin sivil kıyafetle karakola yapacakları saldırya destek olmaları yönünde köylüleri ve korucuları tehdit ettikleri, ancak vatandaşların sağduyulu davranarak destek vermemeleri üzerine Güzelkonak köyünde teröristlerle korucular arasında silahlı çatışma çıktığı ve bu çatışmada bir korucunun şehit olduğu, 2 korucu ile bir vatandaşın da yaralandığı ifade edildi.

Valilik açıklamasında, "Köylülerimizi canlı kalkan olarak kullanmak suretiyle meskün mahalden karakola yapılan saldırı girişimine güvenlik kuvvetlerimiz, halkımız desteği ile gereken cevabı vermiştir. Şehit korucumuza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar yakınlarına ve aziz milletimize sabır niyaz ederiz.? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber