Zam yok tedbirler tezgahta

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 15 Eylül 2012 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdinç ÇELİKKAN

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ekonomik önlem paketiyle ilgili ?Tezgahta çok sayıda tedbir var. Sadece zammı düşünmeyin, bazı harcamalar kısılabilir. Ama topluma ilan edilmesi için hükümetin karar vermesi lazım? açıklamasını yaptı.

Türkiye'nin büyümede fren yaptığı eleştirilerine de yanıt veren Yılmaz, ?Yüzde 4 hedefini koruyoruz. Bir miktar altında veya üstünde gelebilir. İlla ki hedefi 12'den vurmak olmaz? dedi.

Bütçe disiplininin olmazsa olmaz olduğuna dikkat çeken Bakan Yılmaz, dönemsel olarak bütçe açığının dalgalanabildiğini söyledi. Çalışmaların hazırlık aşamasında olduğunu kaydeden Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

Erken tedbir az bedel

· Tezgahta çok sayıda tedbir olur. Çalışılan her şey yapılacak değil. Hükümetin önüne gelir, kararını verir. Tedbirler tartışılıyor. Bir konu üzerinde erken tedbir alınması önemlidir. Böylece uzun vadede daha az bedel ödenir. Farklı tedbirler olabilir sadece zam düşünmeyin. Bazı harcamalar kısılabilir.

Yüzde 4 hedefini koruyoruz

· Yılın ilk altı aylık döneminde büyüme yüzde 3.1 oldu. Orta Vadeli Program'da (OVP) hedef yüzde 4 belirlendi. 2011'in ilk yarısında baz etkisi de var. Çok yüksek büyümenin üzerine sağlanan büyümeler var. Yüzde 4 hedefini koruyoruz. Yüzde 3.8 veya 4.2'de olabilir.

İstihdam üreten büyüme

· Son iki yılda yüzde 18 büyüdük. Bu yıl 4 büyürsek üç yılın ortalaması yüzde 7'nin üzerinde olacak. Bu hiç küçümsenecek bir rakam değil. Üç çeyrektir ihracat ağırlıklı bir büyüme sağlıyoruz. İstihdam üreten bir büyüme sağlıyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber