Çocukları tahtaya çıkarın, özgüvenlerini artırın

Adana Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, yeni atanan öğretmenlerden çocukların özgüvenlerini geliştirecek çalışmalar yapmalarını istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2012 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Selamet: ?Çocukları tahtaya çıkarın, onları sıralara mahkum etmeyin.? dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı son atamalarda Adana'ya gelen yeni öğretmenlere Eğitim Gönülleri Derneği tarafından hoş geldin yemeği verildi.

Hekimevi'nde düzenlenen yemeğe İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, Adana Eğitim Gönülleri Derneği Başkanı Şahin Sedat Ergünay, milli eğitim şube müdürleri ile yeni öğretmenler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, özel resmi demeden bütünlük içerisinde birlik içerisinde Adana'nın çocuklarını en iyi şekilde eğitmek üzere el birliğiyle hareket ettiklerini söyledi. ?inşallah onları sizler aracıyla yarınlara hazırlayacağız.? diyen Selamet, yeni gelen öğretmenlerin her türlü sorunlarında meselelerinde hiç çekinmeden kendisine gelebileceklerini söyledi. Çiçeğin burnunda öğretmenlere tavsiyelerde bulunan Milli Eğitim Müdürü, ?Çocuklara öz güven kazandıracak çalışmalar yapın. Onları bol bol tahtaya çıkarın. Onlara bol bol görev verin. Hiçbir şey yapmasalar bile isimlerini söyleyip otursunlar. Sıralarında olmasınlar, sıralardan çıksınlar. Bizim temel eksikliğimiz özgüven. Özgüveni çocuklara verdiğimiz zaman fethedemeyeceğiz ülke yok, aşamayacağımız dağ tepe yok fethedemeyeceğimiz kalp de yok. Bütün gayretimiz, çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirerek bu ülkeye, bu topluma, bu millete, bütün insanlara yararlı bireyler olarak hazırlamak. Çocuklarımızı eğitme noktasında, yetiştirme noktasında inşallah hiçbir engeliniz hiçbir sıkıntınız olmayacak.? dedi.

Adana Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Şahin Sedat Günay ise derneğin yaptığı faaliyetleri anlattı. Ülkenin kalkınmasında her öğretmenin önemli payının olduğunu dile getiren Günay, ?İlimize yeni atanan öğretmenlerimize hoş geldiniz yemeği vererek kaynaşmaya çalışıyoruz. Ne zaman bir sıkıntı duyarsanız derneğimiz yanınızda olacaktır. Sizin de bir çalışmanız, aktiviteniz varsa derneğimize bekler sizinle paylaşmaya hazırız.? diye konuştu.

Adana Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin şubesi olan Altın Çağ Temsilcisi Selma Koyuncu da yeni atanan öğretmenlere hoş geldin dileklerini iletti. Dernek olarak önemli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Koyuncu, amaçlarının öğretmenleri bir araya getirerek onlarla birlikte Adana'nın gençlerine çocuklarını geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirmek olduğunu aktardı.

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Selamet, yeni görevlerinde başarılar dilerken, programı düzenleyen dernek yöneticilerine teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber