Veliler ücretsiz servislerle okul alışverişini Kemeraltı çarşısı'nda yaptı

Tarihi Kemeraltı çarşısı, bu yıl okul alışverişi için tek adres oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2012 13:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarihi Kemeraltı çarşısı, bu yıl okul alışverişi için tek adres oldu. Konak Belediyesi'nin "Okul alışverişi için şimdi Kemeraltı zamanı" sloganıyla gerçekleştirdiği etkinliklere, aileler ilgi gösterdi. Konak'ın dört bir yanından hareket eden ücretsiz servislerle binlerce öğrenci velisi Çarşı'ya geldi. Çocuklarıyla birlikte tarihi çarşıda gezen anneler, hem çocuklarının okul ihtiyaçlarını giderdi hem de keyifli bir gün yaşadı.

Konak Belediyesi'nin yemek ikramının ardından Kemeraltı'nda giren aileler, kendilerini bekleyen konser ve kukla gösterisiyle, tarihi Kemeraltı Çarşısı'na eğlenceli bir giriş yaptı. Özellikle çocuklar, sanatçı Deniz Özgökbel'in kuklalarından gözlerini alamadı. Bütün gün Çarşı'da dolaşan titiz anneler, çocukları için en ucuz ve kaliteli ürünleri, bol seçenek imkanıyla Kemeraltı'ndan aldı.

ESNAF DA MUTLU

Uzun yıllardır Kemeraltı'nda eski günlerin kalabalığını ve bereketini özleyen Çarşı esnafının yüzü, Konak Belediyesi'nin etkinlikleriyle güldü. Giyim mağazası çalışanı Nuran Gültekin, "On beş yıldır Kemeraltı'nda çalışıyorum. Eski, güzel günlerimizi çok özledik. Büyük alışveriş merkezleriyle yarışmakta zorlanıyoruz. Başkanımız Hakan Tartan, etkinlikleriyle bize özlediğimiz Kemeraltı günlerini tekrar yaşattı" dedi. Yüksek lisansını tarih bölümünde tamamlayan Ercan Yalçın ise Kemeraltı'nın tarihine vurgu yaptı ve "İzmir'in merkezi Konak, Konak'ın merkezi ise Kemeraltı. Özellikle tarihi değeriyle gerçekten ilgi gösterilmesi gereken bir yer. Kemeraltı Çarşısı için en büyük emeği Hakan Tartan gösteriyor. Başkan Tartan'ın çalışmaları İzmir'in diğer belediye başkanlarına da örnek olmalı" diye konuştu.

KEMRALTI'NDA Bayram HAVASI

'Okul alışverişi için de şimdi Kemeraltı Zamanı' etkinliğiyle, Kemeraltı Çarşı'sı Bayram yerine döndü. Konserler, gösteriler, Çarşı sokaklarını bezeyen bayraklarla, okul alışverişi şenlik gibi yaşandı. Esnafın ve okul alışverişi yapan ailelerin mutluluğuna ortak olan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Çarşı'da yaşanan sevgi dolu paylaşıma dikkat çekti ve şöyle konuştu: "Zamanla, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de birçok şeyle birlikte alışveriş kültürü de değişti. Açılan alışveriş merkezleri çağdaş yaşamın bir parçası. Ancak tarihimizin önemli bir simgesi ve İzmir'in kalbi olan Kemeraltı Çarşısı'nın rekabete uyum sağlaması gerekiyor. Çarşı'daki Ahi Evran geleneği hiçbir Avm'de yok. Burada alışveriş yapanlar yeri geliyor esnafla derdini paylaşıyor, esnaf müşterisine çay ikram ediyor, ona kaliteli ve ucuz ürünü sunuyor. Bu sevgiyi, bu dostluğu, Ahi Evran geleneğini bulabileceğimiz tek yer Kemeraltı. Biz Konak Belediyesi olarak Kemeraltı'na ve esnaf arkadaşlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz."

(AH)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber