Kendi adamını almada İŞKUR destekli yeni yöntem

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manavgat Belediyesinin işçi alımı 27 Haziran'da memurlar.net'te yer almıştır. İlana göre belediye 20 Bilgisayar Donanım Teknisyeni alacaktır.

Bilindiği üzere işçi alımında, İŞKUR, ilgili kuruma, açık ilan edilen kontenjanın 3 katı kadar aday göndermekte, kurum da bu 3 katı adaya sözlü sınav uygulayarak süreci tamamlamaktadır. Bu alımda, talep İl bazında olduğu için 20 kişilik işçi talebine 32 kişi başvuru yapmış; bu kişilerin ise sadece 22'si sözlü mülakata gelmiştir.

Normal şartlarda, 20 kişinin asil, diğer 2 kişinin de yedek olması gerekirken Manavgat Belediyesi sadece 6 kişiyi işe alıyor, diğer adayları sözlü mülakatta başarısız gösteriyor. Sözlü sınavdan başarısız sayılan adaylar muhtemelen yargı sürecine gidecektir.

Ancak merak ediyoruz. İŞKUR, bu belediyenin 20 kişilik personel alım iznine sahip olduğunu gerçekten biliyor mu? Yoksa sadece bildirimde bulunan tüm ilanları yayına mı alıyor? Eğer böyle ise çok bir haksızlığa aracı olmaktadır.

Manavgat Belediyesinin bu örnek (!) sürecini takip edecek diğer belediyeler de yüksek kontenjanda personel alımı bildirip, istenen kişiler listeye girdikten sonra sınırlı sayıda alım yaparsa, kazanan kim olacaktır?
Geleceğe dair ümitlerini yitiren adaylar mı, yoksa bir yakını mı daha işe aldım diye belediye başkanı mı?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber