Şehit polisler memleketlerine uğurlandılar/ Video

Bingöl'ün Karlıova İlçesi Hacılar Köyü'nde teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan 8 polis memuru için Malatya'da resmi tören düzenlendi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 10:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Törene Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'da katıldı.

Malatya Erhaç Havaalanı'nda düzenlenen uğurlama törenine şehit yakınlarının yanı sıra Malatya Valisi Vasip Şahin, 2. Ordu Komutanı Orgeral Galip Mendi, Malatya Milletvekilleri ile çok sayıda askeri ve polis erkan katıldı. Şehit Polislerin Türk Bayrağına sarılı naaşlarının tören alanına gelmesiyle birlikte ailelerin Ferhatları yükseldi. Bazı şehit yakınları Tabutların başına koşarak uzun süre ağladılar. Şehit polislerin özgeçmişlerin okunmasının ardından bir konuşma yapan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin şunları şöyledi;

?Hain emelleri olan bedbahlara karşı vatan toprağı dar gelecektir. Şehitlerimiz ve onların önünden giden vatan evlatları şerefleriyle doğdular şerefleriyle yaşadılar şerefleriyle şehit oldular.Bu vatan ilelebet yaşayacak ve yaşatılacaktır. Hainler er yada geç ellerindeki iğrenç silahları bırakacaklar, bıraktırılacaklar.?

Bakan Şahin'in konuşması sırasında bir şehit yakını bağırarak tepki gösterdi. Şehit yakını güçlükle yatıştırılarak içeri alındı. Bakanın konuşmasının ardından şehit cenazeleri sırayla memleketlerine gönderilmeleri için uçak ve helikopterlere konuldu. Bu sırada da şehit yakınları tabutları bir an olsun yalnız bırakmadı. Şehit polislerin silah arkadaşları da gözyaşlarına boğuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber