Konak'ta 5 bin 850 kilogram ambalaj atığı toplandı

Konak Belediyesi, Özmüşler Geri Kazanım Firması ve Çevre Koruma Vakfı (ÇEVKO) işbirliğiyle 'Ambalaj atıkları çöp değildir' sloganıyla sürdürülen kampanya sonuçlarını vermeye başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçtiğimiz şubat ayında imzalanan bir protokolle başlayan kampanya kapsamında, haziran ayından bu yana, toplam 5 bin 850 kilogram ambalaj atığı toplandı.

Haziran'da başlatılan çalışmada bugüne kadar 40 bin konut ziyaret edilerek, 80 bin kişiye broşürler dağıtıldı. ÇEVKO gönüllüleri, Alsancak, Mithatpaşa ve Güzelyalı'da ev ev dolaşarak, geri kazanım konusunda vatandaşları bilgilendirdi ve geri dönüşüme nasıl katkıda bulunacakları konusunda broşürler verdi. Cam, plastik, metal, kağıt, karton ve kompozit ambalaj atıklarının geri dönüştürülmesini amaçlayan proje Konak ilçesinin 114 mahallesinde uygulanacak. Haziran 2014 tarihine kadar sürecek olan proje kapsamında toplam 170 bin konutta 397 bin kişiye ulaşılması öngörülüyor.

Çevre dostu belediye olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, ambalaj atığı toplama ve geri kazanım projesiyle tüm Türkiye'ye örnek olduklarını söyledi.

Başkan Tartan, "Daha önce İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen

ambalaj atıkları toplama işi; 2012 yılı itibariyle ilçe belediyelere verildi. Ambalaj atıkları toplama uygulamasında Konak Belediyesi, İzmir belediyelerine öncülük etti. Konak Belediyesi, Özmüşler Geri Kazanım Firması ve ÇEVKO arasında düzenlenen protokol ile Konak ilçe sınırları içerisinde ambalaj atıkları toplama ve geri dönüşüme kazandırma projesini başarıyla yaşama geçirdik. Türkiye'ye örnek olan bu projenin tüm ülkeye yayılmasını temenni ediyorum. Ekonomiye katkıyı tüm illerimize sağlayalım. Geri kazanım arttıkça doğa, çevre daha sağlıklı; çocuklarımızın, gençlerin geleceği daha aydınlık olacaktır. Ayrıca enerji tasarrufu sağlanıyor ve küresel ısınma yavaşlıyor. Atıklarınızı çöpe atmayarak çocuklarınızın geleceğine katkıda bulunabilirsiniz" diye konuştu.

Atıkların konutlardan belirli gün ve saatlerde alınacağını sözlerine ekleyen Başkan Tartan, vatandaşların atıkları sınıflarına göre ayırarak biriktirmelerini ve apartman önlerine çıkartmalarını ve 0533- 695 75 62 numaralı 'Alo Atık Hattı'nı arayarak yardım isteyebileceğini belirtti.

Belediyeden verilen bilgilere göre, vatandaşların ambalaj atıklarını apartman önlerine bırakacakları gün ve saatler ise şöyle;

-"Akdeniz Mahallesi'nde Salı, Perşembe, Cumartesi günleri, saat 08.00-10.00 arası; Alsancak'ta, Salı, Perşembe, Cumartesi günleri, saat 11.00-13.00 ve 17.00-19.00 arası; Kültür Mahallesi'nde Pazartesi, Çarşamba, Cuma günleri saat: 11.00-13.00 arası; İsmet Kaptan Mahallesi'nde, Pazartesi, Çarşamba, Cuma günleri, saat

14.00-16.00 arasında; Mimar Sinan Mahallesi'nde, Pazartesi, Çarşamba, Cuma günleri, saat 11.00-13.00 arası ve 17.00-19.00 arası."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber