Kozan'da okul çevresinde toplananlara idari para cezası uygulanacak

Kozan Kaymakamlığı'nca, yeni eğitim-öğretim yılının huzur ve güven içinde yapılabilmesini sağlamak amacıyla, okulla ilişiği olmadığı halde, okul çevresinde toplanan kişilere idari para cezası uygulanmasını da kapsayan "Okul ve çevresinde alınacak güvenlik tedbirleri" konulu bir dizi karar alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kozan Kaymakamlığı'nca yayımlanan kararda, ilçe sınırları içerisinde kamu düzeninin sağlanması, özellikle okul çevrelerinde şiddetin önlenmesi, özellikle giriş ve çıkış saatlerinde okulların çevresinde olması muhtemel kavga, taciz gibi olayların önüne geçilmesi, okulların çevresinde toplanan kişilerin kimlik kontrollerinin yapılarak okul ile ilişiği olmayan kişilerin okul önlerinde mekan tutmalarının önüne geçilmesi, bu kişilerden öğrencilere gelebilecek hertürlü tehdit ve tehlikenin engellenmesi, okul çevresinde uyuşturucuyla mücadele yapılması, yasa dışı faaliyet gösteren ideolojik ve bölücü örgütlerin gençleri kandırmalarının engellenmesinin amaçlandığı kaydedildi.

Kararda, okulların açık olduğu dönemlerde okul saatlerinde öğrencilerin okul kıyafetiyle internet kafe ve oyun salonları gibi yerlere girilmesine de izin verilmeyeceği belirtildi.

İl İdaresi Kanunu, Kabahatler Kanunu ve bakanlık genelgesi doğrultusunda hazırlandığı hatırlatılan karar kapsamında, okulla ilişiği olmadığı halde, okul ve çevresine 100 metre yaklaşan kişilere 5442 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun 66. maddesi ile 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesinin 1. fıkrası gereğince 169 TL idari para cezası uygulanacak.

Muhabir: Volkan Varan

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber