Marketteki maskeli soygun kamerada/ Video

Alibeyköy'deki bir marketteki silahlı ve maskeli soygun güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Görüntülerden yola çıkılarak yakalanan şüphelilerden biri suçlamaları kabul etmedi. Ancak üzerindeki montu olay günü giydiği de tespit edilince tutuklandı.

Haber-Kamera/Mehmet AKTARAN-İSTANBUL DHA

Alibeyköy'deki bir süpermarkete, 12 Eylül 2012 tarihinde saat 21.30 sıralarında gelen kar maskeli ve silahlı üç soyguncu, içerideki kasiyerleri etkisiz hale getirip kasalarda bulunan 980 TL'yi alıp kayıplara karıştı. Güvenlik kamerasına yansıyan soygunun ardından Gasp Büro Amirliği ekiplerince başlatılan çalışma kapsamında, marketin güvenlik kamerası görüntüleri incelendi. İncelenen görüntülerde, soygun anının saniye saniye kameraya yansıdığı görüldü. Görüntülerde, maskeli 3 kişi markete girerken görülüyor. Kasiyerlerin olduğu bölüme geçen 3 kişiden 1'i görevlilere silah doğrultuyor. Ardından kasadaki paraları alarak oradan uzaklaşıyor.

PLAKALARI TESPİT EDİLDİ

Şüphelilerin kaçtıkları aracın plakası da görüntülerden tespit edildi. Araç sahibine ulaşan polis, aracın Ergün A. tarafından emanet alındığını belirledi. Aynı gün Sultangazi bölgesindeki bir ev hırsızlığındaki eşkaller ile market soyguncularının eşkallerinin birebir uyduğunu belirleyen polis, cinayet ve uyuşturucu bulundurmak ve kullanmak suçlarından sabıkalı, Denetimli Serbestlik Yasası'ndan serbest bırakılan 37 yaşındaki Ergün A.?nın bu kişilerden biri olduğunu tespit etti.

Sultangazi'deki adresine düzenlenen baskında Ergün A., gözaltına alındı. Suçlamaları kabul etmeyen Ergün A.?yı hırsızlık olayındaki görgü tanıkları teşhis etti. Üzerindeki montun da silahlı soygun gününde giyilen aynı kıyafet olduğu belirlendi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen Ergün A., nöbetçi mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi. Polis, olaya karışan ve kimlikleri tespit edilen iki kişinin yakalanması için çalışmalarına devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber