İşyerine başka sendika isteyince işlerinden oldular

Kocaeli Gebze'de Kroman Çelik A.Ş'de çalışan bir grup işçi, iş yerinde faaliyet gösteren DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası yerine Türk-İş'e bağlı Türk Metal Sendikası'nın örgütlenmesi için çalışma başlatınca işten çıkarıldıklarını iddia etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşçiler, sendikanın işverenle işbirliği yaparak işçi kıyımı yaptığını da savundular.

Harun Demir isimli işçi, Kroman Çelik'e Türk Metal Sendikası'nı getirmek için çalışma başlattıklarını, bu durumdan rahatsız olan Birleşik Metal-İş Sendikası'nın ve işverenin başka bir fabrikaya göndererek, işten çıkartmaya zorladığını kaydetti. Demir, "Biz işten çıkmayıp direnince bu kez de tazminatlarımızı ödeyerek bizi işten çıkardılar. 2 sene zarfında toplam 180 işçi arkadaşımız işten çıkartıldı. Ve bu arkadaşlarımızın hiç birisi sendika baskısı nedeniyle hakkını arayamadı.? şeklinde konuştu.

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası'nın Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, kendilerine yönelik yapılan eleştirilerin ve söylemlerin asılsız olduğunu belirterek, 10 işçinin ilkokul mezunu olduğu için işten çıkartıldığını ve 23 kişinin de kendi istekleriyle işten ayrıldıklarını söyledi. İşçiyi ayaklandıranların kendileri olmadığını da sözlerine ekleyen Aydın, ?İnsan ne ederse kendisine eder. Arkadaşlarına ihanet ettikleri için diğer işçiler tarafından dışlandılar. Biz kimseyi kışkırtmadık. Böyle bir duruma da ihtiyacımız yoktur.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber