'Valiyi Çıldırtan Vurdumduymazlık' başlıklı habere açıklama..

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Eylül 2005 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

 

06 Eylül 2005 tarihinde 'Valiyi Çıldırtan Vurdumduymazlık' başlığı adı altında yayımlanan 'Akşam Gazetesi' kaynaklı haberimize Çıldır Kaymakamı Cem Afşin AKBAY tarafından 'düzelme ve cevap' gönderilmiştir. Metnin tamamına aşağıda yer verilmiştir. 'Valiyi Çıldırtan Vurdumduymazlık' başlıklı haberimize ulaşmak için tıklayınız.

DÜZELTME VE CEVAP

06 Eylül 2005 tarihinde ana sayfanızda yayınlanan; "Valiyi ÇıldırtanVurdumduymazlık" başlığı ile verilen haberde bazı hususların yanlış yansıtılması nedeniyle düzeltilmesi gereğini hissetmemden dolayı; cevabı yazımın yayınlanmasını rica ederim.

03 Eylül 2005 tarihinde Sayın; Ardahan Vaüsi'nin ilçemizi ziyareti esnasında brifing dosyalarının 2003 ve 2004 tarihli olduğu ve sayın Vali'nin tepki gösterdiği belirtilmesine rağmen brifing dosyalarında hazırlanmış bulunan; Çıldır Belediye. Başkanlığı bütçesinin 2003 ve 2004 tarihli olmast söz konusudur. Nitekim bütçe rakamları bir önceki yıl rakamları ile gerçekleşen bütçe olarak brifing dosyalarında gösterilir. Bu husus bir yanlış anlamadan kaynaklanmaktadır.

Ayrıca İlçe Merkezinde inşaası tamamlanan okul binasının hizmete açılmadığı belirtilmiş olmasına rağmen; söz konusu bina 2004-2005 eğitim yılının II'nci yarısının başlamasının akabinde Ardahan Valiliğince teslim alınmış, 600 öğrenciye hizmet verecek okulun foseptik kuyusunun olmaması, 22.000 m2'lik bir tarla üzerinde kurulu bulunması ve tice Merkezi dışında bulunması nedeni ile dönemin Valisinin talimatları ile hizmete açılması ertelenmiştir. Okulun ikmal inşaatlarını tamamlanması için geçen aylarda Ardahan il Milli Eğitim Müdürlüğü'ncc çalışma yapılmış; ivedi projeler hazırlanmıştır. Ancak; 320.000,00-YTL tutarındaki ödeneğin İl Özel İdare Müdürlüğü'nce te'min edilmemesi nedeni İle inşaatlar ihale edilememiştir. Okulun açılması hususunda Kaymakamlığımızın her hangi bir tasarrufu söz konusu dahi değildir. Nitekim okulun İkmal inşaatları tamafnlanmadan açılmaması için öğrenci velilerinden gelen talepler değerlendirilerek; Valilik Makaım'nca sözkonusu karar alınmıştır. Bununla beraber Sayın Ardahan Valisi'nin bu olaya kızdığı ve tlçeyi terk ettiği hususu da gerçeği yansıtmamaktadır.

Kamuoyuna saygı ile arz ederim.

Cem Afşin AKBAY

Çıldır Kaymakamı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber