Antalya Kum Festivali'nin 2013'teki konuğu imparatorlar olacak

Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali (Sandland)'nin 2013 temasında, tarihe iz bırakan imparatorluklara ait canlandırmalar yapılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sandland tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2013 yılının teması ?'İmparatorluklar'' olarak belirlendiği aktarıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yanı sıra Antalya'daki belediyelerin de destek verdiği festivalde 10 bin ton nehir kumu kullanılacak. 7 bin metrekarelik alana kurulacak festivalde, özel olarak ayrılan 2 bin metrekarede Osmanlı İmparatorluğu olmak üzere Hun, Göktürk, Selçuklu, Uygur, Karahan, Gazneli gibi Türk devletlerinin önemli kişilikleri ve olayları canlandırılacak. Türk devletlerinin yanı sıra Sümerlilerden başlayarak Asur, Hitit, Babil, Roma, Aztek, Yunan, Mısır, Pers, Japon, Çin, Rus imparatorlukları da işlenecek. İşlemeye 10'a yakın ülkeden 30 profesyonel heykeltıraş katılacak.

Festivalde geniş biçimde işlenecek Türk imparatorlukları ile yabancı ziyaretçilere Türk tarihi ve kişiliklerini tanıtmak istediklerini belirten festivalin organizatörü Cem Karaca, ayrıca Türk ziyaretçilerinde Türk tarihi hakkında ilginç bir sanat dalı aracılığıyla bir kez daha tanışma fırsatı bulacaklarını aktardı. 2013 yılında özellikle yabancı konuklara Türk tarihi ve kimliğini eğlenceli bir ortamda sunmak istediklerini ifade eden Karaca, ?Sanatın en doğal, en muhteşem ve en eğlenceli sloganıyla gelecek yıl haziranda açılacak ve 7'ncisi düzenlenecek Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali'ni ilginç bir tema, unutulmaz bir görsel şova çevirmek istiyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber