Ankara'nın ilk hacı kafilesi kutsal topraklara uçtu

Ankara'nın ilk hacı kafilesi kutsal topraklara uçtu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 19:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hacı adaylarının hareketinden önce Ankara Esenboğa Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde dualar edildi. Hacı adayları ayrılmadan önce, Türkiye'de yaşanan terör olaylarının durması için dua edeceklerini söyledi.

2012 yılında 1 milyon 160 bin vatandaş hacca gitmek için başvuruda bulunmuştu. Bu adayların arasından 72 bin kişiye hak tanındı. Ankara'dan bu gün giden ilk kafile 2 bin 500 kişiden oluşuyor.

Hacı adaylarını uğurlamak amacıyla, yakın akrabaları Ankara Esenboğa Havalimanı'na akın ederken, ayrılık vakti geldiğinde duygu dolu anlar yaşandı. Hacca gidenlerden Emine Dural, binlerce kişi arasından seçildiği için çok şanslı olduğunu belirtti. Hacda, bol bol dua ve ibadet edeceğini dile getiren Dural, terör olaylarının durması için niyaz da bulunacağını da açıkladı.

Kemal Öztürk de hacca gittiği için çok mutlu olduğunu anlattı. Kendisine, yıllardır sıra beklediği halde haccın bir türlü nasip olmadığını dile getiren Öztürk, çok istediği bu ziyareti gerçekleştirmesinden dolayı çok sevindiğini söyledi. Öztürk, ibadet ve dualarında sürekli Türkiye'ye yer vereceğini ve ?Allah'ım ülkemizin birlik ve bütünlüğüne zarar gelmesin. Bu terör belası son bulsun.? şeklinde dua edeceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber