Bursa'daki okullarda 440 polis görev yapacak

Bursa'da 2012-2013 yılı eğitim-öğretim yılının açılmasıyla birlikte Bursa Emniyet Müdürlüğü bir dizi tedbiler aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2012 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okul önlerinde meydana gelebilecek kapkaç, kavga, hırsızlık, trafik kazaları gibi asayiş olaylarına müdahale etmek için emniyet 440 polisle tedbir alacak.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlıkları arasında imzalanan "Okullarda Güvenli Eğitim Ortamlarının Sağlanmasına Yönelik, Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Arttırılmasına İlişkin İş Birliği Protokolü" gereği Bursa Emniyeti okul önlerinde güvenliği sağlayacak. Bursa'nın merkez ilçeleri Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer'de polisin sorumluluk bölgelerinde ki 640 okulun güvenliğini sağlayacak olan emniyet, 70 personeli "Okul İrtibat Görevlisi" olarak görevlendirdi. Bu polisler ise Çocuk Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personelinden oluşturuldu.

Okullarda meydana gelen ve kriz olarak nitelendirilebilecek cinayet, yaralama, rehin alma, cinsel taciz, tecavüz, intihar gibi olaylara anında müdahale etmek ve soruşturmalarını takip etmek üzere için 6 kişilik Krize Müdahale Ekibi oluşturuldu. Okulların giriş ve çıkışların güvenli bir şekilde yapılabilmesi için, 37 okulda 16 motorize ekibi, Çocuk Şube Müdürlüğünde görevli 15 yaya personel görevlendirildi.

Okulların giriş ve çıkışlarında trafik kazalarını önlemek ve oluşan trafik kazalarına müdahale etmek için

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nce 37 okulda 10 motorize trafik ekibi görevlendirilirken, öğretmen, öğrenci ve velilerden oluşan Okul Geçit Görevlileri de ekiplere yardımcı olacak.

Bursa dışındaki 14 ilçede 224 okulun güvenliği için 213 personel "Okul İrtibat Görevlisi", 21 "Krize Müdahale Ekibi"

64 motorize asayiş ekibi, 25 motorize trafik ekip görevlendirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber