Japon 'barış elçisi' Edirne'ye geldi

Japon 'barış elçisi ve çevre gönüllüsü' Yuji Miyata Birleşmiş Milletler Danya Barış Günü kutlamaları kapsamında Edirne'ye geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2012 14:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2007 yılında Çin'den başlattığı yürüşüyünü 27 Temmuz 2012'de yapılan Londra Olimpiyatları'nın yapıldığı Olimpik Stadı'nda tamamlayan Miyata, takip ettiği güzergâh boyunca toplam 12 bin 500 kilometrelik yol yürümüştü.

Güzergâh boyunca 17 ülkeden geçen Japon barış gönüllüsü gittiği ülkelerde 3 bin civarında ağaç dikerek çevrenin korunmasına da katkı sağladı. Bununla birlikte güzergâhı üzerinde 500 okulu ziyaret eden Miyata 200 yetimhaneye de çeşitli yardımlarda bulundu.

21 Eylül'de Edirne Valiliği ve Belediyesi'nin katkılarıyla kutlanacak olan 'Dünya Barış Günü için şehre gelen Yuji Miyata, Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ile bir araya geldi. Ziyarette konuşan Tanrıkulu, Yuji Miyata'nın yürüyerek insanlara barış mesajları verdiğini söyledi. Miyata'nın geçen yıl yaptıkları etkinliğe katıldığını hatırlatan Tanrıkulu, ?Miyata bu yıl da bize misafir oldu. Edirne gölet mevkiinde bir barış anıtı dikme projesi oldu. Biz de Atatürk'ün ?Yurtta sulh; cihanda sulh' sözünden hareketle bu projeyi şekillendirmek istedik. Bu söz, 6 dilde anıt üzerinde yazılacak.? dedi.

Yuji Miyata ise, dünyanın her gün birçok yıkıma tanıklık ettiğini belirterek küresel ısınma, iklim değişimi, savaşların bunlardan bazıları olduğunu ifade etti. Herkesin dünya barışı için bir şeyler yapabileceğini anlatan Miyata, ?Bu yıl en üzücü ve zor günler Suriye'de yaşandı. Buraya en yakın ülkelerden biri Türkiye'ydi ve Türkiye zor zamanlarında Suriyelilere yardım etti. Avrupa ile Asya'yı birbirine bağlayan, Afrika'ya yakın konumuylü Türkiye tüm kültürlerin merkezidir. Bu nedenle mesajımı Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olan Edirne'den yaymanın en doğrusu olacağını düşündüm.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber