Cizre'de yeni açılan okula şehit polisin ismi verildi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 21 Mart 2012 tarihinde izinsiz Nevruz gösterilerinde şehit olan polis memuru Ahmet Toprakoğlu'nun ismi, yeni açılan bir okula verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2012 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okulun açılışı düzenlenen törene; Cizre Kaymakamı Şenol Koca, Cizre İlçe Jandarma Komutanı Hikmet Uz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gülis, şehit polisin babası Cebrail Toprakoğlu, Ağabeyi Yavuz Toprakoğlu, iki ablası, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Cizre Kaymakamı Şenol Koca, Cizre Şehit Ahmet Toprakoğlu İlkokulu açılışı nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ?Allah bu milleti her zaman daim kılsın. Her zaman baki kılsın. Öncelikle bu millet, hiçbir zaman birlikteliğini kaybetmeyecektir. Bunu kaybetmek isteyenler, yok etmek isteyenler öncelikle şehit kanlarıyla sulanmış ve al bayrağımıza bir baksınlar. Bu bayrağı gönderimden indirmek isteyenler öncelikle şunun farkında olsunlar. Bu al bayrağımızdaki ay kâinatı yaratan Hz. Allah'ı, onun önündeki yıldız Peygamber Efendimiz'i (sas) ve içindeki kırmızısı da şu vatan toprağını şehadet mertebesine ulaştırarak al kanlarıyla sulayan şehitlerimizi ve vatanımızı ifade etmektir. Bu birlikteliği yok etmek isteyenler, bu birlikteliği sona erdirmek isteyenler maalesef vatanımızı, milletimizi yok etmek uğruna çocuklarımızı, gençlerimizi cahil bırakmak istiyorlar ve bunu dün akşam yine sergilediler. Ama biz onlardan daha gayretliyiz, bunu bilsinler. Onlar ne yaparlarsa, biz mislini, daha fazla, daha hızlı yapacağız. Allah'ın izni ile bu genç çocuklarımız, bu öğrenci kardeşlerimiz, Ahmet Toprakoğlu kardeşimizin ve diğer şehadet mertebesine ulaşmış diğer şehitlerimizin yerlerini alacak ve bu vatan, bu millet sonsuza kadar yaşayacaktır. ?dedi.

?BİZ GÜÇLÜ BİR MİLLETİZ?

Konuşmasını tamamlayan Kaymakam Şenol Koca şehit Ahmet Toprakoğlu'nun babası Cebrail Toprakoğlu ile tokalaştı ve sarıldı. Şehidin ablası Necla Toprakoğlu, Kaymakam'la tokalaşma esnasında göz yaşlarına hakim olamadı. Zaman zaman duygulu anların yaşandığı törende, daha sonra kürsüye çıkan Şehit Ahmet Toprakoğlu'nun abisi Yavuz Toprakoğlu, şöyle konuştu:

?Acımız büyük. Yalnız böyle faaliyetler olduğu sürece şehitlerimizin, şehit ailelerimizin bunu bilin ki acıları hafifliyor, hafifleyecektir. Biz güçlü bir milletiz. Geçmişimiz güçlüdür, geleceğimiz güçlüdür. Yapacaklarımız, yaptıklarımız ortadadır. Ve tüm insanlığımızı, tüm milletimizi bu konuda duyarlı olabilmesi için çekirdekten yetiştirmek amacıyla önce eğitim, önce eğitim, önce eğitim. Gündemimiz bellidir. Ülkemizin şu an içinde bulunduğu durum bellidir. Yani bölücülerin art niyetli, zihniyeti bozuk olan insanların eline fırsat, imkan vermemeye çalışalım. Güçlü olmamız lazım. Bu konuda hepinizi duyarlı olmaya davet ediyorum. Son olarak bu okul olayında emeği geçen bütün insanlarımıza teşekkür ediyoruz.? Daha sonra davetliler açılışı yapılan Şehit Ahmet Toprakoğlu İlkokulu'nun sınıflarını gezdi.

Şehit olan çevik kuvvet polisi Ahmet Toprakoğlu, 21 Mart 2012'de Cizre'de izinsiz Nevruz gösterilerinde, göstericilerin arasından bir terörist tarafından açılan ateşle ağır yaralanmıştı. Ahmet Toprakoğlu, ilk müdahalesi Cizre Devlet Hastanesi'nde yapıldıktan sonra helikopterle Diyarbakır'a sevk edilirken yolda şehit olmuştu. Polisi şehit eden terörist ise 40 gün sonra Cizre Emniyeti'nin yoğun çalışmaları sonucu sağ olarak ele geçirilerek adli makamlara sevk edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber