Göl ortasındaki adacığı kenevir tarlası yaptılar

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda göl sularının çekilmesiyle oluşan adacıkta 142 bin kök kenevir ele geçirildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2012 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mustafakemalpaşa ilçesinde göl içindeki suyun azalmasıyla oluşan ve kara yolu ulaşımı bulunmayan yaklaşık 3 dönümlük bir adacığın zehir tarlasına dönüştürüldüğü yönündeki ihbar üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, adacıkta bazı kişilerin narkotik ve pisikotrop madde imal ve ticareti yaptığını tespit etti. Kenevirlerin sulamasını gölden aldıkları suyla sağlayan uyuşturucu tacirlerinin Hint kenevirlerini havadan yapılacak keşiflere karşı kamufle ettikleri ortaya çıktı. Jandarma ekiplerinin suda yürüyerek ulaştığı adacıkta 142 bin kök kenevir ele geçirildi. Ekipler, Cumhuriyet savcısının talimatıyla keneviri yakarak imha etti.

Bursa İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, 2012 yılının ilk 9 ayında piyasa değeri 12 milyon lira olan yaklaşık 300 bin kök kenevir ele geçirerek 6 ton esrar üretilmesine engel olduğu vurgulandı. Açıklamada 9 ayda 76 zehir tacirinin 335 kilo esrarla yakalanarak adli makamlara teslim edildiği dile getirildi. Açıklamada, "Toplum için büyük tehlike olan uyuşturucu ile mücadele, eğitim ve öğretimin de başlayacak olması ile birlikte hız kesmeden artarak ve kararlılıkla sürdürülecektir." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber