Hataylı esnaflar: Suriyedeki olayların bitmesini istiyoruz

Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı A.Kadir Teksöz, Suriye'de devam eden karışıklıkların bir an önce son bulmasını istediklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2012 18:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Teksöz, medeniyetler şehri olan Hatay'da herkesin birbirini sevdiğini ve kardeşlik içerisinde yaşadığını belirterek, gereksiz ve yersiz dedikoduların üzüntü verici olduğunu vurguladı.

Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı A.Kadir Teksöz ve beraberindeki oda başkanları, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek'i ziyaret etti. Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı A.Kadir Teksöz, Başkan Civelek'e çiçek verdi ve ahilik kaftanı giydirdi.

A.Kadir Teksöz, ziyarette yaptığı konuşmada, ahiliğin; eli açık, cömert, kardeş, arkadaş, yiğit, yaren, dürüstlüğün, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, dayanışmanın sanat ile birleşmesi olduğunu söyledi.

Suriye'ye bir an önce huzurun gelmesi temennisinde bulunan Teksöz, medeniyetler şehri olan Hatay'da herkesin birbirini sevdiğini ve kardeşlik içerisinde yaşadığını belirterek, gereksiz ve yersiz dedikoduların üzüntü verici olduğunu vurguladı.

Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek'in, her zaman esnaf ve sanatkârın yanında olduğunu, sorun ve sıkıntılarını çözdüğünü ve belirten Teksöz, ?Siyasi rozetini çıkarmış, Hatay ve İskenderun için çalışan, takdire şayan, gönlümüzde taht kuran, esnaf ve sanatkarın derdini, sorununu çözen, yanımızda olan Başkanımızı çok seviyoruz. 1985'den bu yana birlik başkanıyım. Böyle dürüst ve temiz insanlara ihtiyacımız var. Başarılar diliyoruz. Tüm oda başkanlarımız ve esnaflar olarak her zaman yanınızdayız. Aramızda farklı partiden belediye meclis üyesi olan oda başkanlarımız da var. Sizin İskenderun için yaptığınız çalışmalarınızı onlar da beğeniyorlar.? şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ise esnafların, Ahilik Kültürü Haftası'nı kutladı.

Başkan Civelek, ?Dilerim bütün bir yıl ahilik düşüncesi her zaman devam etsin. Ahilik kardeşlik, dostluk, dayanışma, iyiniyet ve birlik, beraberliktir. Şu günlerde ahilik düşüncesine ihtiyacımız olan günlerden geçiyoruz.? dedi.

Ortadoğu'da yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Civelek, ?Biz büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleriyle gidiyoruz. 'Yurtta sulh cihanda sulh.' Zaten komşuluk bizim kültürümüzde var. Ahilik ilke ve düşüncelerine tüm dünyanın ihtiyacı var.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber