Polis, post tefecilerine göz açtırmıyor

Kastamonu'da, son aylarda artan post tefeciliğine karşı operasyon gerçekleştirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2012 19:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı ve Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gelen ihbar ve şikayetler üzerine post tefecilerine yönelik operasyon başlatıldı. Kastamonu merkezde bulunan işyerlerinin bazılarını tabelasında kuyumcu yazmasına rağmen işyerlerinin vitrininde hiç altın olmadığı ve para isteyen kişilere yüksek faizle para verdikleri tespit edildi.

Ayrıca para verdikleri kişilerden para karşılığı imzalı açık senet alındığı, borcunu ödemeyen veya geciktiren şahısların mal varlığına resmi, gayri resmi yolla el konulduğu, tahsilat yapılamadığı zaman tefe ile para alan kişilerin tehdit edildikleri, bu işyerlerinde tefe ile para alan kişilerin kredi kartlarının da bulunduğu, tefecilik ile para alan vatandaşların bu işyerlerine ödeme zamanı geldiğinde kredi kartlarını bıraktıkları ve tefe ile verilen paraların tahsilatının kredi kartı ile yapıldığı, bu işyerlerinde bulunan kredi kartı sliplerinin tamamına yakın bölümünün tefe ile para alan kişilerden yapılan tahsilatlar ile alakalı olduğu, bu işyerlerinde bulunan pos makinelerinin bir kısmının da bu işyerlerine ait olmadığı, başkaca işyerlerine ait olduğu, kuyumcu adı altında faaliyet gösteren bu firmaların alenen tefecilik yaptıkları ve vergi kaçırarak haksız kazanç elde ettikleri, elde ettikleri haksız kazanç ile mal edindikleri belirlendi.

Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, operasyon için düğmeye bastı. KOM ekipleri, daha önce tespit ettikleri 5 işyerine yaptıkları operasyonda, 15 post cihazı, 601 adet başkalarına ait kredi kartı, 12 senet, ajanda, borç defterleri ve slipler ele geçirdi. Post tefecilerine yönelik operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alınırken, 601 adet başkasına ait kredi kartı sahiplerine de ulaşılarak ifadelerine başvurulacağı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber