Rize'de 'Gaziler günü'nde duygulandıran konuşma

Son günlerde şehit sayısı arttıkça, 'Oğluma askerliği bedelli yaptıracağım' diyenlerin sayısında artış olduğunu savunan gazi Selahattin Yanık, "Unutulmamalıdır ki; şehitlik, Allah tarafından kutsal sayılan değerleri koruma ve kollama görevi kaderine kutsiyet yazılmış bireylere nasiptir.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2012 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rize'de, 'Gaziler günü' münasebetiyle anma töreni düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen anma törenine Rize Valisi Nurullah Çakır, İl Garnizon Komutanı Kıdemli Albay İsmet Cansaran, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, siyasi parti liderleri, sivil toplum örgütleri, şehit ve gazi yakınları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende Şehit Aileleri adına Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni temsilen konuşan Gazi Selahattin Yanık, ?Son dönemde ülkemizi bölmek isteyen bebek katilleriyle mücadelede hayatını kaybetmiş şehitlerimizin, bu uğurda gözünü kurşundan esirgemeyerek gazilik unvanıyla onurlanan bütün gazilerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz.? dedi.

Konuşmasında artan terör olaylarına dikkat çeken Gazi Yanık, şöyle dedi: ?Aziz vatan toprağımız üzerinde, adına PKK denen ve insanlıktan nasibini almamış, gözünü kan bürümüş insan dışı yaratıklarla mücadelede elbette devlet olmanın gereği belli bedeller ödenmiş ve ödenmektedir. Bizler görev verildiğinde vatanı uğruna ölmeye davul zurna eşliğinde gideriz. Orası peygamber ocağıdır. Orada oğlu şehit düşen ailelerin gururu erişilemezdir. Ülkesi için hayatının baharında toprağa düşen, çoğuna damatlık bile giymek nasip olmayan, evli ise doğacak çocuğunu bile göremeyen şehitlerimizi ve ölmemiş ama cephede uzuvlarını kaybeden gazilerimizi hiçbir zaman unutmamamız gerekir. Son günlerde Şehit sayıları arttıkça ?Oğlumu bedelli askerlik yaptıracağım' diyenler çıktı. Unutulmamalıdır ki; Allah tarafından kutsal sayılan değerleri koruma ve kollama görevi kaderine kutsiyet yazılmış bireylere nasiptir. Bayrak, vatan, namus, şeref gibi değerlerini para gücüyle koruyabileceklerini düşünenler unutmasınlar ki; bu mantığın sonucu olarak gün gelir koruyacak değerler bulamayacak.?

Anma töreni, günün anlam ve önemine ilişkin okunan şiirlerin ardından son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber