100 bin araç incelendi, engelli vatandaşları dolandıran 2 kişi yakalandı

Eskişehir'de ''Beyaz eşya firmasından hediye kazandınız, KDV'yi ödemeniz gerekiyor'' gibi yöntemlerle yaşlı ve engelli kişileri dolandırdığı belirlenen 2 şüpheli, polis tarafından yakalandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2012 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mobese kameraları ve 100 bin aracı inceleyerek yakalanan zanlılar emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte son zamanlarda meydana gelen dolandırıcılık olaylarını takibe aldı. Polis, değişik tarihlerde özellikle Eskişehir'in kenar mahallelerinde yaşlı ve engelli vatandaşların dolandırıldığını belirledi. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, şahısların kenar mahallelerde tespit ettikleri yaşlı ve bazı engelli vatandaşların evine kamyonetle giderek ?Beyaz eşya firmasından hediye kazandınız, size buzdolabı, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi vereceğiz, size beyaz eşya yardımı yapacağız ve KDV'yi ödemeniz gerekiyor.? gibi bahanelerle 9 kişiyi dolandırdığını tespit etti.

Polis, engelli bir vatandaşın da benzer yöntemlerle kolundan bileziğinin alındığını belirledi. Mağdurların verdiği eşkâl doğrultusunda polis, önce mobese kameralarını tek tek inceledi. Ardından 100 bin araç üzerinde inceleme yaptı. Kamera görüntüleri ile araçlar üzerindeki incelemeleri birleştiren polis, yaşlı ve engellileri dolandırdığını belirlediği şüpheliler H.A. (39) ve M.K.'yı (38) gözaltına aldı. Emniyetteki ifadeleri tamamlanan 2 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber