Vali Öz: Ahiliğin temelinde yardımlaşma vardır

Amasya Valisi Abdil Celil Öz, ahiliğin, temeli yardımlaşmaya dayalı esnaf teşkilatı olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2012 16:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Abdil Celil Öz, Ahilik Haftası dolayısıyla Yeni Sanayi Sitesi'ndeki programa katıldı, esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Vali Öz, törende yaptığı konuşmada ahiliğin tanımı üzerinde durdu. Öz, ahiliği; "Köylere kadar yayılan en küçük örgütten en büyüğüne kadar milli birlik ve beraberliğe, karşılıklı saygı ve sevgiyi sosyal dayanışma ve yardımı temel ilke sayan, el birliği ve kardeşlik havası içinde din ve ahlak kurallarına sıkı sıkıya bağlı, köklü, sağlam, düzenli ve milli bir toplum kurmayı amaç bilen bir kuruluş" olarak tanımladı.

Sanayi esnaflarına Ahi Evran'ın hayatı ve niteliklerine uygun çalışmalar, hayırlı ve bol kazançlar dileyen Vali Öz, ?Memleketimizin kalkınması için daha çok üretmeli daha çok satmalıyız. Bunun için de çağın gerisinde kalmamak adına gelişmelere ayak uydurmamız gerekiyor. Bölgede önce çırak, kalfa ve yetişmiş iş gücüne ihtiyacımız var. Hem makineli üretime geçmek hem de iş gücü yetiştirmek için daha çok çalışmalı daha fazla gayret göstermeliyiz. Gayretlerimiz neticesinde refah seviyemiz ve memleketimize olan katkımız artacaktır. Tekrar herkesin Ahilik Haftası'nı kutluyor, hayırlı bol kazançlar diliyorum.? dedi.

Programa katılan protokol üyelerine ve sanayi esnafına ahi pilavı ve ahi helvası ikram edildi. Vali Öz, programın ardından bazı esnafları işyerlerinde ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber