Kaybolan meslekler fotoğraf sergisi açıldı

Türkiye'nin peri bacaları ile ünlü önemli kültür ve turizm merkezi Kapadokya'da fotoğrafçılık ve sinema branşlarında açtığı eğitici kurslarla ön plana çıkan Kapadokya Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (KAFSİD) tarafından, Ahiler Haftası kutlamaları çerçevesinde 'Kaybolan Meslekler' konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2012 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Konferans Salonu'ndaki sergi açılışına Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti Nevşehir milletvekilleri Murat Göktürk, Erdal Feralan, Ebubekir Gizligider'in yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.

KAFSİD Başkanı Mustafa Karakaya, katılımcılara, sergide çekilen fotoğraflarla ilgili bilgi verdi. Türkiye Fotoğraf Sanatı Fedarasyonu (TFSF) Başkan Yardımcısı Sami Türkay, sergi açılışı sonrasında, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş'a, Rusya'ya bağlı Başkurdistan Özerk Türk Cumhuriyeti'nde çekmiş olduğu fotoğrafın tablosunu hediye etti. Vali Savaş, Türkay'a teşekkür ederek, Türklerin anayurdunda çekilmiş olan bu fotoğrafın valilik binasının müstesna bir yerinde sergileneceğini söyledi.

Sergide; Kapadokya Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (KAFSİD) üyesi fotoğraf sanatçılarından Aytaç Adaklı, Cafer Gezer, İbrahim Uzun, İbrahim Işık, İsrafil Baran, Mustafa Alevli, Mustafa Karakaya, Nurettin Mantar, Sami Türkay, Şule Kuşar Han, Tahir Uzun, Yasin Reçber, Yaşar Alan, Şeyda Bozkuş'un eserlerinden oluşan, kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerden dermirci, sepetçi, berber, saraç, dokumacı, yazmacı, at arabacı, ağaç oyma, kilit tamircisi, saat tamirciliği, karanlık oda, ayakkabıcı, kalaycı, sandıklı alem ustası gibi mesleklerin son temsilcilerinin fotoğrafları yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber