Muğla'da tıp öğrencileri ?beyaz önlük' giydi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı ?Beyaz Önlük Giyme Töreni? Atatürk Kültür Merkezi B salonunda yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 10:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Törene, Vali Yardımcısı Mestan Yayman, CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Akgül, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Altuntaş, Başhekim Prof. Dr. Gürsoy Doğan, Halk Sağlığı İl Müdürü Uz. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, öğretim üyeleri, öğrenci yakınları ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılışında konuşan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Altuntaş, beyaz önlük giymenin bir gelenek haline geldiğini belirterek, ?Doktorluk mesleği sabır isteyen bir meslektir. Bu dönemde aramıza yeni öğrenci arkadaşlarımız katıldı. Geçen dönem ilk defa Üniversitemiz öğrenci kabul etti. Bu yıl ikinci defa öğrenci kabulü yapıldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin en kısa sürede temeli atılarak hizmete girmesini bekliyoruz. Bu konuda, sayın valimiz, milletvekillerimiz ve rektörümüzün büyük çabaları var. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum? dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Altuntaş'ın ardından Muğla Tabip Odası tarafından yaptırılan ve Tabip Odası rozetinin bulunduğu Beyaz Önlükler protokol üyeleri tarafından öğrencilere giydirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber