Kocasını döven kadına 1,5 yıl hapis istemi

Adana'da geçen temmuz ayında, bir çiftlikte çobanlık yapan kocası 47 yaşındaki İrfan Duman'ı kendisini terk etmek istediği için dövdüğü iddia edilen 38 yaşındaki Ayşe Duman hakkında 'basit yaralama' suçundan 1.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçen 7 Temmuz'da merkez Seyhan İlçesi'ndeki Emek Mahallesi'nde meydana gelen olayda, çiftlikte çobanlık yapan 1 çocuk babası İrfan Duman, eşiyle işe gitme konusunda tartıştıktan sonra "Seninle artık uğraşamayacağım. Memleketime gideceğim" diyerek evden çıktı. Eşinin işe gitmediği gibi evi de terk etmesine sinirlenen Ayşe Duman, yerini öğrendiği İrfan Duman'ın yanına gidip, "Sen niye çalışmıyorsun? Kafana göre işi bırakıp gidiyorsun. Biz ne yiyip, içeceğiz?" diye bağırdı. İddiaya göre öfkelenen Ayşe Duman, yerden aldığı taşla kocasını darp etti. Öfkeli kadın, kendisine karşı koymaya çalışan kocasının sağ omzunu da ısırarak yaraladı. Araya girenler, İrfan Duman'ı eşinin elinden güçlükle aldı.

SİNİRLENDİĞİM İÇİN VURDUM

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, Ayşe Duman'ı gözaltına aldı. Eşini dövdüğünü kabul eden Ayşe Duman, polise verdiği ifadesinde "Biz 10 yıllık evliyiz. Aramızda çıkan tartışmanın ardından 'Seninle artık uğraşamayacağım. Memleketime gideceğim' diyerek evden çıktı. Ben de peşinden giderek yakaladım. Sinirlendiğim için vurdum. Elimde bulunan pet şişe ile de vurdum. Diğer kişiler yardım etmedi, bizi ayırdı" dedi. Ayşe Duman, ifadesinin ardından da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

EŞİM VE YARDIM EDENLERDEN ŞİKAYETÇİYİM

Ayakta tedavi gören İrfan Duman da ifadesinde "Son zamanlarda aramızda anlaşmazlıklar vardı. Yine tartıştık. Ben de memleketime gitmek üzere evden ayrıldım. Beni telefonla aradı. Bulunduğum yeri sordu. Yanındaki iş arkadaşlarımla geldi. Beni dövdü. Diğerleri ellerimi tuttu. Beni döven eşimden ve ona yardımcı olanlardan şikayetçiyim" diye konuştu.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. 8'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, sanık Ayşe Duman hakkında 'basit yaralama' suçundan 1.5 yıla kadar, ona yardım ettiği ileri sürülen 2 kişi hakkında da 1'er yıla kadar hapis cezası istendi.

Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber