Telefonda tehditle, dolandırıcılık yapan 4 kişi yakalandı

Gaziantep polisi, vatandaşları cep telefonuyla arayarak, kimlik numarası veya banka bilgilerinin terör örgütü tarafından ele geçirildiğini söyleyip dolandırıcılık yapan 4 kişiyi yakaladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 11:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İletişim cihazlarını kullanarak dolandırıcılık yapan S.T, M.O, ve S.A isimli şahıslar, Eskişehir'de bulunan bir vatandaşı arayarak, emniyet mensubu olduklarını söyledi. Vatandaşın kimlik numarasının terör örgütü tarafından ele geçirildiğini söyleyen dolandırıcılar, ?Şahısları yakalamak için verdiğimiz hesap numarasına para yatırmanız gerek' dedi. Bunun üzerine vatandaşı banka şubesine yönlendiren dolandırıcılar, 12 bin 700 lira havale yapmasını sağladı. Dolandırıldığını anlayan vatandaş da banka şubesi ile irtibata geçti. Paranın 6 bin lirasının şüpheliler tarafından çekildiğini öğrenen vatandaş, paranın geri kalan kısmına bloke koydurdu. Durumu polise haber vermesinin ardından da olayla ilgili 3 şüpheli Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Bir başka dolandırıcı da Adana'da ikamet eden bir vatandaşı arayarak aynı yöntemi kullandı. Banka bilgilerinin terör örgütü tarafından ele geçirildiğini söyleyen A.K. isimli şüpheli, vatandaşın 13 bin 800 lira havale yapmasını sağladı. Vatandaş dolandırıldığını anlayınca da paranın tamamına bloke koydurdu. Yakalanan toplam 4 zanlı da emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber