Edremit'teki girişimcilik kursunu bitirenlere sertifika verildi

Balıkesir'in Edremit ilçesinde İş-Kur, KOSGEB ve Edremit Belediyesi'nin işbirliğiyle düzenlenen "Girişimcilik" kursunu tamamlayan 23 kişiye törenle sertifika verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 17:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şükrü Tunar Kültür Merkezi'ndeki törene Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, İş-Kur İl Müdürü Nazım Balcı, KOSGEB Müdürü İsmail Özdemir, Belediye İş-Kur Hizmet Noktası yetkilisi Emrah Konuk, yetkililer ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşan İş-Kur İl Müdürü Balcı, ?25 müracaatla açılan kursun neticesinde 23 kişi sertifika almaya hak kazandı. Sizlerden isteğimiz, birer işyeri açmanızdır, KOSGEB desteklemeler yapacaktır. Çalışmalarımız neticesinde yeni işletmeler kuruluyor ve istihdamlar sağlanıyor. Bu kurslarımız artarak devam edecektir. Hepinizi tebrik ediyorum.? dedi. Müdür Özdemir ise KOSGEB'in hibe ve desteklemelerine değinerek, ?Artık kira desteği de alabileceksiniz. Üst hibe limiti, 10 binden 15 bin liraya çıkarıldı. İki yılda 90 bin kişi eğitim aldı ve ülkemizde 5 bin yeni işyeri açıldı. Balıkesir'de yüzde 10 civarında işletme kuruldu. Eğitimlerin meyvelerini topluyoruz, inşallah hayırlı uğurlu olur.? diye konuştu. Başkanı Kılıç da kursları tamamlayan işletmeci adaylarını tebrik ederek, ilçede kurulacak yeni işletmeler sayesinde istihdamın artacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber