Akçakoca?da eğitime anlamlı destek

Akçakoca Kent Konseyi, sekiz bin adet kitap ve cd'den oluşan bilim setini ücretsiz olarak öğrencilere dağıttı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün onayı ardından hayata geçirilen proje, eğitime anlamlı bir destek sağladı.

Eğitimci yazar Kenan Okan'ın imzasını taşıyan bilimsel deney setinden oluşan kitap ve cd seti, Konsey Başkanı Adnan Yaman?ın açıklamaları ardından Gönül Yavuz İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törenle ilk ve orta derece okullara dağıtıldı.

Kent Konseyi Başkanı Yaman, başta eğitime ve yöredeki öğrencilere destek amaçlı bu çalışmayı yürüttüklerini ve ayrıca bu bilim setinin de öğrencilerin bilime daha yakın ve daha çok merak uyandırıp fikir oluşturacakları düşüncesinde olduklarını dile getirdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Berberlioğlu ise bu denli hareketlerin mutlaka eğitime katkı sağlayacağını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Eğitimci yazar Kenan Okan da konuşmasında, Akçakoca'nın bir bilim kenti olmasını istediğini ve dağıttıkları kitaplarda toplam 512 bilimsel deney olduğunu, bununla çocukların kendini geliştireceklerini ve yeni bilim üreten yeni dimağlar olacaklarını kaydetti.

İlçeye dışarıdan gelen aileler fındık toplama işlerinde çalışıyor, çocukları da Akçakoca'da değişik okullarda misafir öğrenci olarak öğrenim gördüğü için öğrenci ve velilere güzel ve anlamlı bir hediye sunulmuş oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber