3 dilde ?Babamın Sesi'

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında, Orhan Eskiköy'ün senaryosunu yazdığı, Zeynel Doğan'la da kamera arkasına geçtiği ?Babamın Sesi' filminin galası gerçekleştirildi. Kürtçe seslendirilen filmde, Türkçe ve İngilizce alt yazılar kullanıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Festival çerçevesinde, Orhan Eskiköy'ün senaryosunu yazdığı ve Zeynel Doğan ile birlikte kamera arkasına geçtiği ?Babamın Sesi' filmin galası, Cinemaximum salonunda gerçekleştirildi. İlk uzun metrajlı filmi ?İki Dil Bir Bavul' ile Türkiye ve yurtdışında 20'den fazla festivale katılıp, 8 ödül kazanan Orhan Eskiköy'ün ?Babamın Sesi' filminin başrollerini Asiye Doğan, Zeynel Doğan ve Gülizar Doğan paylaşıyor. Filmde, Elbistan'da yalnız yaşayan Base'nin, büyük oğlu Hasan'ın evine dönüp herkes gibi bir hayat kurmasını, diğer oğlunun da babasına gönderilmek üzere kaydedilmiş annesinin ve kendi çocukluk sesinin olduğu bir kaset bulmasını konu ediniyor.

Gösterimin ardından sahneye çıkan film ekibi, seyircilerin sorularını yanıtladı. Yönetmen Orhan Eskiköy, ilk gösterimin yapıldığı salondan gelen soruların gayet iyi olduğunu ve festivalin de iyi geçtiğini söyledi. Eskiköy, ?3 sene önce geldiğimde de bu kadar keyif aldığımı hatırlıyorum. Altın Koza giderek daha iyi bir festivale dönüşüyor, özellikle ulusal yarışma çok güçlü. Umarım geleceği de böyle olur, siyaset işi bozmaz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber