Teğmen adayının katil zanlısı 800 gün sonra yakalandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ümraniye'de, yüksek puanla kazandığı Kara Harp Okulu'nun formunu doldurmak için gittiği matbaaya yapılan silahlı saldırıda can veren teğmen adayı Erdi Göğüş'ün (18) katil zanlısı yaklaşık 800 gün sonra sonra yakalandı. Ümraniye Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından yıllar süren takibi sonucunda saklandığı yerde yakalanan Ömür B. (26) gözaltına alındı. Katil zanlısı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gece gündüz askeri okula girmek için çalışan Erdi Göğüş, Kara Harp Okulu'nu yüksek puanla kazandı. Göğüş, kayıt için Alemdağ Caddesi'ndeki bir matbaaya form doldurmak için gitti. Teğmen adayı içeride form doldururken, matbaa kar maskeli ve yarı otomatik tüfeklerle tarandı. Aralarında husumet bulunan 2 zanlı, matbaacıya gözdağı vermek için iş yerini kurşun yağmuruna tuttu. Ömür ve Özgür B. kardeşler tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı sırasında Erdi Göğüş, başına ve vücuduna isabet eden 4 kurşunla hayatını kaybetti.

KAÇIŞ 26 AY SÜRDÜ

Saldırı sırasında matbaa çalışanlarından Murat E. ve Mustafa T. de çeşitli yerlerinden yaralandı. Olaydan sonra kimliği tespit edilen kar maskeli saldırganlardan Özgür B., 24 saat içinde yakalandı. Ancak, iş yerini kurşun yağmuruna tutan kardeşi Ömür B., kaçarak izini kaybettirdi. Zanlıyı yakalamak için çeşitli ekipler oluşturan polis, her seferinde eli boş döndü. Son olarak zanlının Ataşehir'de olduğu ihbarını alan Ümraniye Asayiş Büro Amirliği ekipleri, özel bir ekip kurarak peşine düştü. Sık sık yer değiştiren ve bir adreste 10 dakikadan fazla kalmayan Ömür B.'nin bulunduğu nokta, büyük bir titizlikle belirlendi. Adrese operasyon düzenleyen polis, zanlıyı kıskıvrak yakaladı. "Kaçış buraya kadar Ömür. Yolun sonuna geldin" diyen polis, Ömür B.'yi kelepçeledi. Emniyetteki işlemleri tamamlalan zanlı, çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BABA GÖĞÜŞ: BU GECE RAHAT UYUDUM

Teğmen olmasını beklediği oğlunu toprağa veren Baba İlhan Göğüş, oğlunun katili yakalandığı için bu gece rahat uyuduğunu söyledi. 26 ay boyunca gözlerine uyku girmediğini belirten İlhan Göğüş, "Oğlumun büyük hayalleri vardı. O komutan olmak istiyordu. Dediğini de yaptı. İstediği okulu kazandı. Ama maganda kurşunlarıyla can verdi. O günden sonra bizim için zor geçti. Katili dışarıda rahat rahat geziyordu. Ama hiçbir zaman umudumuzu kaybetmedik. Yakalanacağını biliyorduk. Emniyetin uzun ve titiz süren çalışmaları sonucu yakalandı. Ben ve annesi bu gece ilk defa rahat uyuduk. Adalete güveniyoruz. İnşallah gereken cezayı alacak." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber