İnsan, hakkını ?Ölüm ve Kız' ile sahnede arayacak

Bursa Bis Sanat Tiyatrosu, Ariel Dorffman'ın yazdığı, Mutlu Esendemir'in yönettiği ?Ölüm ve Kız' adlı oyun ile 2 Ekim'den itibaren seyircisi ile buluşacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Ölüm ve Kız'ın dramaturgisini Serap Erdoğan yaparken, oyunda İbrahim Şahin, Ayşe Dinç Vardar ve Ercan Yalçıntaş rol alıyor. ?Ölüm ve Kız ? ilk olarak 2 ve 6 Ekim'de Nilüfer Özlüce Nazım Hikmet Kültürevi'nde sahne alacak. Oyunun biletleri ?biletinial.com' ve gişelerden temin edilebilecek.

Şili'de faşist diktatörlük sırasında binlerce yurtsevere yapılan işkence, tecavüz, insanlık dışı muameleyi konu alan oyun, demokrasiye geçiş sırasında çekilen acılara dikkat çekiyor. En temel hakkın insanın ?Yaşam hakkı' olduğunun altını çizen ?Ölüm ve Kız', günümüz Türkiye'sine de önemli göndermeler yapıyor.

Oyunda ?Onca yıl taşıdığımız acıları unutmak... Ama nasıl?' diye sorulurken. 'Adalet-vicdan', 'İntikam-sağduyu', 'Bilinç-içgüdü' ikileminde insanın konumu aranıyor.

Ayrıca oyunda iç gerçeğe tamamen gömülmenin yol açabileceği tehlikelere ilişkin yan temalar da bulunuyor.

Sahne düzeni ve dekorun minimize edildiği biçimlemede, oyunculuk sanatı ön plana çıkartılıyor. Sahnede mekanik unsurlardan olabildiğince uzak kalınarak; dekor parçaları ve aksesuarlar seyircinin bilinç altına seslenecek şekilde birer imge olarak kullanılıyor. Aksiyonu yüksek oyunda yer yer şiddet sahneleri de bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber